DAGENS ORD: ”I ham har vi forløsning ved hans blod, tilgivelse for vore synder ved Guds rige nåde.” Efeserne 1:7

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Burka og niqab

31 maj. 2018

Så blev det besluttet, at burka og niqab ikke længere er tilladt at bære i det offentlige rum i Danmark. I vores ellers liberale land, der gerne ser at mænd klæder sig som kvinder, hvis de har lyst til det, ja, der har folketinget nu besluttet, at en lille gruppe kvinder ikke længere må tildække sig. Argumentet er, at disse heldækkende klædedragter er kvindeundertrykkende. Nu vel, men det er da et paradoks, at man nu straffer ofrene for en mulig undertrykkelse med at kriminalisere dem og give dem en bøde.
Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti udtalte i forbindelse med vedtagelsen af maskeringsforbuddet:
”Det officielle Danmark lægger afstand – ikke bare med ord, men også med handling – til politisk islam. På den måde gør Folketinget det tydeligt for enhver, at den form for ekstremisme og hjernevask, som burka og niqab er udtryk for, er uacceptabelt i Danmark.”

I virkeligheden kan de få hundrede kvinder der bære niqab (burka bæres ifølge officielle tal af mellem 0 -3 kvinder) kan umuligt udgøre et direkte samfundsproblem. Problemet må – med al respekt – være et dansk problem. Vi kan åbenbart ikke rumme det, vi ikke selv forstår. Og vi gør ikke rigtigt noget for at lære at forstå, ej heller for at integrere og være imødekommende.

I stedet for at ’rette bager for smed’ – og straffe ofrene – kvinderne, er det måske en god idé at vi bliver klogere på os selv og hvad det er, som gør os utrygge, hvis vi møde en kvinde i niqab. Hvorfor er et stykke stof, blevet et så afgørende symbol på en gren af islam, at vi har brug for at lovgive på baggrund af et fåtal af kvinder, som meget sjældent ses i bybilledet? Har folketinget og politiet virkelig ikke vigtigere opgaver de skal løse?

Danmark bliver ikke et bedre og rigere land gennem symbolpolitik, men gennem dialog der fremmer forståelsen mellem alle os, som bor her.

 
Henrik Frimand-Meier

Tanker i tiden

Henrik Frimand-Meier,
Netkirken

Mail: henrik.frimand.meier@gmail.com

 

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk