DAGENS ORD: ”Herren er nær ved dem, hvis hjerte er knust, han frelser dem, hvis ånd er sønderbrudt.” Salme 34:19

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Signe Dorthe Voldby

Netpræst

Signe Dorthe Voldby, Præst
Netkirken

Mail: signevoldby@gmail.com

 

Må håbets Gud fylde jer...

16 apr. 2020


I et brev til kirken i Rom i Italien, det land, der er og har været ramt så hårdt af corona, skriver Paulus:
Må håbets Gud fylde jer med al glæde og fred i troen,
så I bliver rige i håbet ved Helligåndens kraft!

Dét ønske og den velsignelse vil jeg gerne sende til dig, der læser det…

Danmark har været lukket næsten helt ned på grund af corona – og er lige nu ved at lukke lige så stille op – og vi håber det bedste!
Måske sidder du ganske alene, måske er du bange for din familie og venner, måske er du usikker og bange for, hvad der skal ske med dig…
Det er både lidt skræmmende og uvist – for som Storm P sagde: ”Det er svært at spå, især om fremtiden!”
Midt i alt det, vi IKKE forstår og som vi måske frygter – da skal du vide, at over for denne ukendte fremtid, da er håbets Gud der for dig og hos dig og med dig…

Da jeg var på ferie i januar på Fuerteventura, måske samtidig med, at corona startede i Wuhan i Kina, da var der er sted, hvor man kunne bytte en færdiglæst bog ud med en anden. Jeg fandt en bog af en af mine yndlingsforfattere, nemlig Santa Montefiore. Bogen hedder ”Sea of lost love…”
Og herfra skal du høre en smuk samtale mellem en kvinde, der har mistet alt, både sin mand og mennesker, hun har stolet på…
Nu står hun uden håb, og hun har aldrig før tænkt på at have med Gud at gøre, men hun opsøger en klog katolsk præst med al sin angst for den ukendte fremtid. Og her er samtalen (oversat af mig fra engelsk), som måske også kan åbne dine øjne for ”håbets Gud”…

”Hvordan skal jeg nogensinde finde mig selv igen”, spurgte kvinden med dyb smerte, ”Jeg aner ikke, hvor jeg skal lede.”
Præsten: ”Gud vil hjælpe dig.”
Kvinden: ”Hvad hvis jeg ikke kan se ham, hvordan kan jeg så vide, at han er der?”
Præsten: ”Luk dine øjne og se ind i dit hjerte.”
Kvinden: ”Ja, det siger de alle sammen, men hvordan kan jeg kigge ind i mit hjerte? Jeg har ikke øjne på indersiden af mit hoved…”
Præsten svarer::
”Næste gang du ser en smuk solnedgang, så stop et øjeblik og give dig tid til at se den.
Næste gang du ser en smuk udsigt eller et magisk daggry, eller hører fuglenes sang, når natten falder på… Næste gang, du bliver ramt af naturens storslåethed, og når dit hjerte flyder over med en melankolsk følelse af noget stort, så vend dit sind mod Ham, der har skabt det hele.
Lad hans kærlighed flyde ind i dit hjerte.
Og rejs dig så ganske stille og sig, ”Jeg åbner mit hjerte for dig, Gud, så at du kan fylde det med din kærlighed og gøre mig hel igen…”
Kvinden tørrede sin øjne og næse, og sagde, ”Det vil jeg prøve. Jeg vil stole på, at Gud kan samle stumperne og finde brikkerne, der mangler i mit liv…”

Jeg blev så glad, da jeg læste denne samtale, der giver en dejlig opskrift på at se Gud i en forvirret hverdag og verden – og giver plads til taknemmelighed og håb og tillid midt i alt det, vi kan være bange for… Og lær verset fra Romerbrevet udenad, så det kan lyse i dit liv:
Må håbets Gud fylde jer med al glæde og fred i troen,
så I bliver rige i håbet ved Helligåndens kraft!

Signe Voldby, præstBibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk