DAGENS ORD: ”Det, kødet vil, er død, og det, Ånden vil, er liv og fred.” Romerne 8:6

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Jakob Engell Vagner

Netpræst

Jakob Engell Vagner,

Mail: jv@baptistkirke.dk

[ Mere ... ]

 

Jeg hader at vente!

1 maj. 2020

Forleden skulle jeg med toget fra Roskilde til København. Toget var en anelse forsinket, og selvom jeg kun skulle vente nogle få minutter, så nåede jeg alligevel at blive utålmodig og irriteret.

Livet kræver af os, at vi nogle gange venter. Måske vi venter på det helt rigtige job, måske vi venter på bedre helbred, måske vi venter på en god og kærlig partner eller måske venter vi på noget helt andet.

I vores bibel bliver vi ofte mindet om, at hvis vi sætter vores lid til Gud, så venter vi ikke bare på noget – vi venter også sammen med nogen. Skriften understreger både, at vi her på jorden til tider vil vente – at alt ikke altid vil være perfekt. Men Guds Ord minder os også om, at vi venter sammen med Jesus. At han er kommet til os, og at Han er hos os, også når vi er frustrerede over, at vi må vente.

Dette er en sandhed, som vi ser gentaget mange gange i Bibelen, og som vi til stadighed må minde os selv og hinanden om. I salmernes bog taler David det til hans egen sjæl på følgende måde:
”Vær ikke mismodig og nedtrykt. Vent tålmodigt på, at Gud griber ind” (Salme 43, 5)
Gud er med os i alle forskellige sæsoner i livet – også når det er hårdt og mørkt. Han er med os alle dage. Alle slags dage. Og Gud er en Gud, der griber ind. Han griber ind på Hans egen måde og til Hans tid, men Han griber ind!
Husk alt dette, når du må vente. Husk det når tingene ikke går i det ønskede tempo, og du er utålmodig og irriteret.
Jesus vente med dig og Han griber ind!




Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk