DAGENS ORD: ”Derved er Guds kærlighed blevet åbenbaret iblandt os: at Gud har sendt sin enbårne søn til verden, for at vi skal leve ved ham.” 1 Johannes 4:9

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]


Hovedvejen til Himlen

2019 jun 1

Et liv i billeder.

Af: Alex Wallin

Elin Quist har i mange år kæmpet imod angst, stofmisbrug og psykisk sygdom.

Vendepunktet kom, da hun oplevede et syn af Jesus Kristus genkomst på himmelens skyer.

Hun har arbejdet med sig selv i lyset af Kristus og givet udtryk for oplevelserne, i hendes fantastiske malerier. Hun begyndte at male i 1986 og nogle af hendes billeder har været undervejs i over 30 år.

Hovedvejen til Himmelen består af 65 kunstværker, men er meget mere end en kunstbog. Elin Quist fortæller åbenhjerteligt om hendes møde med Jesus lidelseshistorie. Hun fortæller om opgøret mellem det gode og det onde. Menneskehedens møde med Kongernes Konge, mødet mellem Himmelen og jorden. Jesu genkomst er stærkt repræsenteret i billedmotiverne.

I bogen fortæller Elin Quist om kampe, om Guds forvandlende indgriben og om forandringen. Hun har ikke haft det nemt og det præger ordvalg og indhold. Den største kunst kommer som bekendt af modgang og de dybeste refleksioner bliver afledt af åbenbaringer og klarsyn. Dette har Elin Quist vist til fulde i sin smukke og eftertænksomme bog. Hendes søgen efter dybe svar og hendes råb efter Kristus åbenbares side for side. Hun viser sider af sig selv, der afspejer kriser og glæde og glædens lys brænder i den grad igennem. Dette ses også i billederne og i deres mange detaljer.
Elin Quist skriver:

For flere år tilbage var jeg bange for, at andre mennesker ikke kunne li’ mig eller ikke ville acceptere mig som jeg var. Det tog livsglæden fra mig, hæmmede mig og gjorde mig usikker og ufri. Det blev faktisk til en tvangstanke: ”jamen, de kan jo ikke li dig”. Den lå hele tiden i baghovedet og begrænsede mig. Der er sikkert mange mennesker der kender den slags negative tanker og følelser, men det skjulte, indre følelsesliv er ikke noget, man taler så meget om, måske af frygt hvad andre vil tænke om én. Først da jeg fandt ud af, hvad Gud sagde om ’den virkelige frihed’, blev jeg frigjort.

Jeg begyndte at lære Gud at kende ved at læse i Bibelen, og ved at male motiver fra egne tanker og refleksioner satte jeg billeder på ordene fra Bibelen, som jeg selv har set i et syn. Og i den rejse, lærte jeg at udskifte mine ofte negative frygttanker med de altid gode fra Gud - Endelig fandt jeg mening og frihed.

Jeg tør godt udlevere mig selv nu og andre må gerne se mine karakterbrist, min mangler og svagheder. Jeg kan, uden at skamme mig, for tælle om det, jeg har gjort og stadig gør forkert i mit liv, for jeg ved, at jeg er tilgivet og elsket på trods af alt- af Gud. Men det er en livslang proces at holde fast, og jeg beder dagligt Gud om at hjælpe mig med alt det, som jeg gerne vil gøre rigtigt.

Billedet forestiller Abraham der er ved at ofre sin egen søn og får slået kniven ud af hånden. Et billede som viser den åndelige kamp og guds hånd der er på vej med udfrielse. Et motiv jeg syntes, er et kendetegn for Elin Quists liv, som søger udfrielse og får del i den himmelske herlighed.
Et sted i bogen skriver Elin Quist: "Det behøver ikke at ende skidt, fordi det begyndte skidt. Dit liv i dag er meget mere end dét der skete i går eller for længe siden…"

Dette sindelag afspejler forandringen, når Elin tillader livets og lysets stråler at bryde igennem skyerne og oplyse sindet.

Bogen kan købes på Rydendahl forlag eller kan bestilles via din boghandel.
Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk