DAGENS ORD: ”Til den frihed har Kristus befriet os. Stå derfor fast, og lad jer ikke atter tvinge under trælleåg!” Galaterne 5:1

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Jeg vil ånde luften i fulde drag

12 apr. 2024

Da Gud skabte mennesket, blæste han ”livånde i dets næsebor”. Vores liv, hvert åndedrag og vejrtrækning, er en gave fra Gud. Tit og ofte tager vi det for givet. Vi trækker vejret uden at tænke over det. Det er nok også godt, så længe vi er sunde og raske. Men bliver vi ramt af nogle symptomer, som gør vejrtrækningen mere besværlig, f.eks. astma eller anden lungesygdom, så bliver vi med ét bevidst om, hvor stor en gave, det er at lungerne fungerer. De ilter blodet og giver energi til krop og sjæl.

Det oplevede jeg selv for nylig.
Jeg havde deltaget i en årlig, rutinemæssig skanning af mine lunger og troede så egentlig, at jeg ikke ville høre mere fra den kant. Da jeg blev ringet op af en læge, som sagde, at der var en plet i min lunge, som var begyndt at vokse, blev jeg klar over sagens alvor. Under kræftpakken blev jeg udredt, og inden for de næste tre uger blev jeg opereret. Jeg skulle have fjernet hele den såkaldte overlap i højre lunge. Derved ville truslen mod mit liv og min lungefunktion blive skubbet væk.

Op til operationen gik jeg lange ture. Jeg nød hvert skridt og hvert åndedræt. Lærken var allerede gået på vingerne, der var forår i luften. Hvordan mon min vejrtrækning ville være efter operationen? Ville jeg kunne gå lange ture, sågar kunne løbe igen?

Operationen gik godt. Udfordringen i genoptræningen er tilnærmelsesvist at genvinde den vejrtrækning, jeg havde før operationen. Det går overraskende godt, men jeg tager ikke længere mine lunger for givet. Der bliver skrevet og sunget meget om ”hjertet”, men jeg vil også hylde lungerne som en fantastisk del af vores gudgivne kredsløb. Og jeg er jo fuldt ud klar over, hvor heldig, jeg har været, at kræften blev opdaget i tide. Det er desværre ikke alle forundt.

Jeg har sat mig et mål for min genoptræning. Det er at løbe Royal Run med kong Frederik i Aarhus den 20. maj. Han behøver nok ikke at frygte, at jeg overhaler ham. Men det vil være en kæmpe gave, hvis det bliver muligt for mig at lunte med.

Jakob Knudsens fantastiske morgensalme, ”Se nu stiger solen af havets skød”, har gennem mit forløb fået en ny betydning for mig. Jeg vil gøre disse ord til mine:

”Jeg vil ånde luften i fulde drag, synge Gud en sang for den lyse dag.”


 
Ole Bering

Tanker i tiden

Ole Bering, Klumme skribent

Mail: olebering_18@hotmail.com

 

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk