DAGENS ORD: ”I ham har vi forløsning ved hans blod, tilgivelse for vore synder ved Guds rige nåde.” Efeserne 1:7

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Det er ikke til at slippe udenom

25 mar. 2021

Påsken står for døren og beretter utvetydigt, at Gud er for os. Måske har vi ikke helt forstået dét, men Gud tager os alvorligt. Han anerkender hvem vi er på godt og ondt – og elsker os i livet og i døden. At Guds søn blev menneske og underlagde sig vores vilkår fra fødsel til død, i glæde og i smerte er ikke til at komme udenom.

Vil du forstå menneskehedens dybeste problemkompleks, dig selv i ret sammenhæng, Guds væsen og svaghed – at han elsker os evigt ubetinget – så kommer du ikke udenom påsken og fortællingen om Jesu lidelse, korsdød og opstandelse.

Gud elsker; derfor blev han menneske i Jesus af Nazaret. Gud tager os seriøst; derfor fastholder han os i ansvaret for verdens udvikling og gør hver enkelt af os ansvarlig for egne handlinger. Gud møder os med tilgivelse og nåde, og kaster sit lys på os, så vi – i tro på det glade budskab – kan vedgå sandheden om os selv – og blive forløste og frie.

Vi der er bundet af tiden kaldes ind i den evige dimension – påsken er brændpunktet der gør det muligt. Er vi forstenet og stive som støtter – i påsken findes midlet der kan omgøre et stenhjerte til et bankende kødhjerte, som føler og lever.

Når du møder Menneskesønnen i påskens forskellige dage, sættes du ind i verden som et Guds barn, med evnen til selv at bringe liv og trøst til andre. Når du tager imod tilgivelse lærer du selv at tilgive – og bringer fred og fordragelighed ind i samværet med andre.

Når du indser at påsken betyder noget seriøst for dig, føres du ind til livets kerne og berøres af Ånden, der vækker døde til live. Herfra bliver dit fundament solidt og basen for din udvikling undergår en forvandling i tro og håb.

Kristenheden har ét centrum. Påsken. Påsken forudsætter en personlig stillingtagen, før den giver rummelighed og dybde. Påsken er stedet hvor den åndelige verden mødes med den fysiske – og hvor der kommer noget godt ud af mødet. Derfor skal den under huden på os. Påsken – som er ikke til at komme udenom, når vi skal møde livets Gud.


 
Henrik Frimand-Meier

Tanker i tiden

Henrik Frimand-Meier,
Netkirken

Mail: henrik.frimand.meier@gmail.com

 

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk