DAGENS ORD: ”I ham har vi forløsning ved hans blod, tilgivelse for vore synder ved Guds rige nåde.” Efeserne 1:7

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Fra jubel til ærgrelse

12 mar. 2012

At følge udenrigsminister Villy Søvndals udtalelser omkring tortur det seneste døgns tid har været en trist affære. Først meldte Søvndal befriende klart ud, at Danmark ikke vil benytte oplysninger, der er fremkommet under tortur. Få timer senere hed det: ”Vores tjenester er nødt til at udveksle oplysninger også med lande, der anvender afhøringsmetoder, som kan stride mod dansk retsopfattelse.”

Trist, at vores lands ledere ikke finder det vigtigt, at være 100 procent imod tortur. For hvordan kan man være vægelsindet i et spørgsmål som dette? Fagfolk ved, at oplysninger der er frembragt via tortur ikke er særligt brugbare. Et menneske der er blevet pint i flere timer, er ofte villig til at sige hvad som helst. Tortur er et elendigt stykke ’efterretningsværktøj’, og på alle måder en ukristelig adfærd. Tortur er nedbrydende for alle parter og en ondskabs handling.

Jeg kan kun gentage, hvad jeg også skrev for et døgns tid siden, at jeg aldrig kan accepterer, at ondt skal fordrives med ondt. Eller at en fjende får revet negle af fingrene, sat strøm på kønsdelene, får ødelagt tænder, eller bliver tævet, for at han skal udtale sig om noget, afhøringsfolk gerne vil høre. Forbud mod tortur må være et absolut! Derfor skal Danmark aldrig anerkender nogen som helst form for brug af tortur, hverken i direkte handling eller i indirekte brug!

Håbet er, når støvet efter vendekåben har lagt sig, at Danmark igen en dag kan fremstå som et af de lande i verden, der fuldt og helt er imod tortur. Tortur avler forkrøblede mennesker. Og dét skal vi ikke medvirke til! 
Henrik Frimand-Meier

Tanker i tiden

Henrik Frimand-Meier,
Netkirken

Mail: henrik.frimand.meier@gmail.com

 

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk