DAGENS ORD: ”I ham har vi forløsning ved hans blod, tilgivelse for vore synder ved Guds rige nåde.” Efeserne 1:7

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Tak til en gammel søndagsskole dreng!

11 mar. 2012

Udenrigsminister Villy Søvndal gør op med brugen af informationer, som er indhentet under tortur. Den tidligere VK-regering havde ellers givet PET grønt lys til at bruge torturoplysninger fra berygtede efterretningstjenester i kampen mod terror.

Danmark tager dermed for alvor stilling gennem en konsekvent linje. Indtil denne nye kurs er blevet lagt, har landet ellers levet i en dobbeltmoralsk skygge, hvor vi på den ene side har taget officiel afstand til tortur, mens vi i praksis har brugt oplysningerne torturstater har givet til os.

Fhv operativ chef i PET, Hans Jørgen Bonnichsen, der har beskyldt den tidligere regering for ”torturhæleri”, kalder Villy Søvndals udmelding for et glædeligt kursskifte.

Som kristen, melder jeg mig i koret af taknemmelige danskere, der glæder sig over dette holdningsskift. Aldrig kan jeg acceptere at ondt skal fordrives med ondt. Eller at en fjende får revet negle af fingrene, sat strøm på kønsdelene, får ødelagt tænder, eller bliver tævet, for at han skal udtale sig om noget, afhøringsfolk gerne vil høre. Forbud mod tortur og grusom ukristelig nedværdigende behandling må være et absolut!

I troen på at kærlighedsgerninger kan ”sanke gloende kul” på vores fjenders pander, kan jeg ikke anerkender nogen som helst form for brug af tortur, hverken i direkte handling eller i indirekte brug!

Derfor: Tak til en gammel søndagsskole dreng for et godt initiativ! Tak til Villy Søvndal for et opgør med dansk dobbeltmoral på torturområdet. 
Henrik Frimand-Meier

Tanker i tiden

Henrik Frimand-Meier,
Netkirken

Mail: henrik.frimand.meier@gmail.com

 

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk