DAGENS ORD: ”Herren er nær ved dem, hvis hjerte er knust, han frelser dem, hvis ånd er sønderbrudt.” Salme 34:19

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Charley Stephansen

Netpræst

Charley Stephansen, Præst
Vestermarkskirken

Mail: clstephan@hotmail.com

 

Hvad betyder det at Jesus bor i mit hus?

16 apr. 2023

Hvad er hans rolle? Hvor skal han bo? Hvor meget skal han bestemme?
Dette er en historie om et ganske almindeligt menneskes forhold til Jesus.
Mit legeme er mit hus. Her bor jeg.

Før Jesus er en del af mit liv
Jeg er Herre i mit hus. Det er mig som bestemmer.
Jeg bestemmer hvem som jeg vil se og invitere, hvornår de skal komme og gå.
I mit hus lever vi som jeg vil, vi spiser det som jeg kan lide, hører det musik som jeg kan lide og ser de ting som jeg kan lide at se på. I mit hus bestemmer jeg det hele.

• Jeg er et menneske, mit legeme er mit hus. Her bor jeg. Her bestemmer jeg.
Jeg er Herre i mit hus. Jeg inviterer dem jeg vil og det er mig som bestemmer.

Jeg har inviteret Jesus ind som min gæst. Jeg lader ham bo på loftsværelset. Det er så hyggeligt. Det er samme sted hvor de tidligere tjenestefolk sov om natten.
Når jeg har tid, går jeg op og taler med Jesus. Så hygger vi os lidt. Jeg har sagt at han godt kan blive boende, så længe han betaler for kost og logi og så længe han retter sig efter husets regler eller mine regler. Jeg har sagt til ham at han ikke skal blande sig medmindre jeg direkte beder ham.
Det er dog mit hus, mit legeme. Jesus er min nyttige ven.

• Jeg er et menneske. Mit legeme er mit hus. Her bor jeg og min ven er Jesus. Vi er Herrer begge to på demokratisk vis. Jeg bestemmer i hverdagen og Jesus om søndagen.

Jesus fortæller mig, hvad han synes er rigtigt og forkert, så vurderer jeg selv. Hvis jeg synes hans ideer er gode, prøver jeg at rette mig efter dem. Det er dog mig som afgør sagen.
Jeg er jo den som skal føre det ud i livet.
Jeg er dog et menneske og har god forstand på det praktiske.
Jesu som er min bedste ven. Han har en stemme og jeg har en stemme.
Er vi uenige, så bestemmer jeg, fordi jeg skal jo udføre arbejdet.

• Jeg er et barn, mit legeme er mit hus. Jesus er min far. Jeg er barn i huset. Jeg er heldigvis for ung til at tage del i det praktiske. Jeg lytter hver dag til hvad min far siger.

Jeg brokker mig naturligvis, hvis jeg synes han er for gammeldags. Jeg elsker at være barn, at være uden ansvar. Jeg har slet ikke lyst til at blive voksen. Så når min far deler opgaverne ud, dukker jeg mig lidt og prøver at undgå ham. Jeg er ved at blive en smule nervøs fordi det er som om jeg ikke længere kan skjule mig bag de korte bukser og røde seler, fordi jeg er også begyndt at få skæg.
Jeg kan se på min far at hvis det ikke ændrer sig bliver det mere og mere tragikomisk. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre. Min fars tålmodighed er stor, men jeg vil heller ikke dumme mig.
Så enten må jeg bekende kulør og alder eller flytte hjemmefra, måske på pensionat.


• Jeg er et menneske. Mit legeme er mit hus. Mit hus har jeg foræret til Jesus.

Nu er det Jesus, der er Herre i mit hus. Jeg er flyttet op på loftsværelset og er blevet tjener for Jesus. Jesus bestemmer mest og invitere hvem han vil og så må jeg varte op. Jesus bestemmer også hvor længe de skal blive boende. Jesus ønsker at hans gæster skal behandles som hans egne børn. Nu vrimler det med folk i huset, syge raske, fattige, rige, kloge dumme, børn gamle.
Alle mulige kommer. De syge bliver ofte indtil de er raske. Ofte flytter folk ud og senere vender de tilbage med deres venner. Jesus er utrolig populær. Alle flokkes om ham
Ofte tager jeg mig til hovedet og siger: Jesus, vi kan ikke blive ved med det her. Jesus svarer altid; jo der er plads nok, du skal ikke være bekymret. Jeg skaber plads til dem alle.
Jeg synes det er lidt hårdt, men jeg ønsker ikke at flytte fordi det er fantastisk at opleve alt det liv som er omkring Jesus

Da jeg selv var Herre i huset, var livet ofte svært og surt, selvom jeg ikke engang lavede så meget som nu. Nu ser jeg på alt det som Jesus har udrettet efter han har fået lov til at bestemme.
Jeg må erkende at han er meget bedre til mange flere ting end jeg havde forestillet mig.
Jeg er så glad for at bo i huset nu. Alle elsker at komme og gå i dette hus. Næsten alle elsker min Herre Jesus. Jesus har forvandlet mit ofte lidt triste og grå hus til et kærlighedens og glædens hus.
Dengang jeg besluttede mig for at flytte op i det lille loftsværelse blev alt meget bedre i mit legeme og hus.

Denne historie beskriver fire måder at gribe vores liv an med Jesus.
At overgive sig til Jesus og lade ham være Herre er ikke ensbetydende med underkastelse af alt i dig selv, men her bliver det hele virkelig fuldført.
Når vi passer på os selv, mister du dig selv.
Når relationen til Jesus er vores identitet, kan Gud opbygge og udfolde vores kerne/indre kompas som bringer velsignelse.
Det er usikkerheden om hvem du er, der lammer os og slører os.

Bevæg dig i dag fra et sted til et andet.Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk