DAGENS ORD: ”For det er Gud, der virker i jer både at ville og at virke for hans gode vilje.” Filipperne 2:13

[ Forrige ] [ Oversigt over Artikler ] [ Næste ]

Hver morgen ny!


I Klagesangene i Det Gamle Testamente står der nogle opmuntrende ord som jeg synes vi skal starte det nye år med at dele med hinanden. Det er taget fra Bibelen på hverdagsdansk og det er Klagesangene kapitel 3 vers 23 ”Hans trofasthed er stor, hans kærlighed er ny hver morgen!”
Jeg synes det er to herlige ord om min Gud der er trofast og kærlig hver morgen. I den originale oversættelse står der at Guds nåde er ny hver morgen. Nåden fra Gud indeholder både kærlighed og trofasthed. Den ægte kærlighed er trofast.
Den fremhævende tone i klagesangene er når du læser det meget skiftende som livet selv. Det er Jeremias som er forfatter og det er som om hans konklusion er at alt håb er forsvundet. Det er en begravelsessang over Jerusalem. Det er som om at Gud har vendt sig imod ham. Jerusalem var blevet indtaget af babylonierne. Det er sådan vi har det når begivenheder omkring os ser håbløse og fortvivlende ud.
Midt i det alt sammen kommer der til Jeremias en tanke om Guds nåde. Det er Guds nåde der trods alt er årsagen til at der alligevel er et håb. Hans kærlighed og trofasthed, hans nåde er ny hver morgen. Disse ord vil han tage til sit hjerte og det er også det der er givet til os. Vi kan tage imod dette ord i vort hjerte og se et nyt håb forude. Vi kan håbe på nåden. Når vi gør det er det at klagesangen bliver til jubelsang. Jeremias kender Gud og véd at hans nåde forbliver til evig tid og at den er ny hver morgen.

Lige meget hvad jeg føler eller lige meget min omstændighed. Gud er der med sin nåde som indebærer kærlighed og trofasthed.

Morgendagens nåde er som det daglige brød. Da Jesus lærte sine disciple at bede sagde han ikke at de skulle bede: Giv os i år vort daglige brød. Nej han sagde: ”Giv os i dag vort daglige brød.” Gud tager sig af os i dag, og det betyder dag for dag eller hver dag. Han opfordrer os til at tage en dag et øjeblik af gangen. Det at vi kan forny os hver dag gør at der altid findes et håb. Det ville være ude med os om noget andet var tilfældet.
Guds nåde der er ny hver morgen betyder ikke at vi bliver skånet for alt besvær. Dagene kan være tunge og besværlige. Det er ikke altid let og en dans på roser. Vi kan møde katastrofer og andet der ikke er forudset og planlagt.
Guds nåde er ny hver morgen uanset om solen skinner eller om det er regnvejr, sommer eller vinter. Guds nåde gør at hver dag giver en fornyelse og en forfriskning til mit indre menneske. Det kan være mørkt udenfor men lyst i mit indre. Det kan larme udenfor men stilheden og freden kan være i mit indre.

Denne Guds nåde kan vi tage med os ind i det nye år. Vi kan regne med Guds nåde hver dag. Det kan godt forekomme at der skulle opstå en anledning til at synge klagesange. Verden indbyder ikke altid til at synge lovsange; men vi kan lægge dette på vort hjerte, at Guds nåde, kærlighed og trofasthed er ny hver morgen.
Oskar Grove


Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk