|   | 
        
            | DAGENS ORD: | ”Du bliver en prægtig krone i Herrens hånd,
en kongelig turban i din Guds hånd.”
                Esajas 62:3 | 
        
            |  |  | 
        
            
            | 
Hjemmelavet marcipan2007 okt 25 
  
    | Marcipan og konfekt er en god juletradition, så hvorfor
    ikke lave marcipanen selv. Så ved man også
    at marcipanen er uden konserveringsmidler og der er mulighed
    for at styre hvor sød marcipanen bliver.
 Hjemmelavet Marcipan |  
    | 
      
        | Marcipan er nemt at lave. Det tager en ½ times tid
        fra man starter til marcipanen er færdig. Belønningen
        er en dejlig marcipanmasse med lige den smag man kan lide.
 Råvarerne er:Mandler 200 g.
 Flormelis
        50- 70 g.
 Vand 3 spsk.
 Eventuelt æggehvider i stedet for vand
 Sukkermængden kan reguleres efter behov. Hellere for
        lidt end for meget flormelis. |  |  |  
    | 
      
        |  | Det største arbejde består i at smutte mandlerne. Det gøres ved at hælde kogende vand over mandlerne
        og lade dem trække lidt, så er de nemme at smutte. Smuttede mandler .. det ord gav en tydelig mening, da der
        en gang i mellem kom en mandel susende i luften. |  |  
    | 
      
        | Mandlerne hakkes i en foodprocessor eller i en blænder. Hvis det er en foodprocessor blandes vandet og flormelis i
        foodprocessoren. Da vi kun har en blænder til rådighed, måtte
        vi blande de knuste mandler, vand og flormelis i en skål. |    |  |  
    | 
      
        | Tag marcipanen op af skålen og ælt den godt igennem,
        til den bliver en fast masse. Her er vi halvvejs i ælteprocessen. |  |  |  
    | 
      
        | Den færdige marcipan kom til at se sådan ud. Vi måtte straks have en kop kaffe med et
        stykke marcipan.
 |  Fotos: e-billeder.dk |  |  
 | 
		
			|  |  | 
            |  | Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra
den autoriserede oversættelse af 1992. | 
        
            |  |  |