|
DAGENS ORD: |
”Men i alt dette mere end sejrer vi ved ham, som har elsket os.”
Romerne 8:37
|
|
|
Hjemmelavede klejner
2007 nov 22
Klejner tager nogen tid at lave, da det består af flere
processer. Men det er umagen værd.
Hjemmelavede klejner |
Ingridienser: Mel 375 g Æg
2 stk Sukker 125 g Smør
125 g Fløde 2 spsk Citron
1- 2 spsk eller 1 spsk samt revet skal af citronen Cognac
1 - 2 spsk Hjortetaksalt 1/4 tsk
Til kogningen: Palmin 500 g |
|
|
|
Smøret smeltes over svag varme og skal kun lige være
lunt.
Smør, æg, sukker og fløde piskes grundigt
sammen.
Derefter tilsættes cognac, citron og eventuel citronskal. Hvis der tilsættes citronskal er det vigtigt
at citronen ikke har været sprøjtet. Vælg
eventuel en økologisk citron. |
|
Kom mel og hjorteaksalt i skålen til de øvrige
ingridienser og ælt det godt igennem.
Stil dejen i køleskabet, gerne natten over, men man
kan nøjes med 3-4 timer. |
|
|
Kogning af klejner:
Når dejen er kølet ned skal den rulles ud.
Dejen skal rulles tyndt ud. Drys mel på bordfladen,
så dejen ikke hænger i.
Skær klejnerne ud med en klejnesporer og sno klejnen
gennem hullet. (se billederne) |
|
|
|
Palminen skal nu varmes op til ca. 180 grader. (vi
brugte et sukkertermometer der går til 200 grader)
Vi kogte først 3 klejner for at se om de blev gennembagte.
Derefter kogte vi 5- 6 stk ad gangen. Kjejnerne
skal vendes og er færdige når de er brune på
begge sider.
Vi lod dem dryppe af og køle ned på en køkkenrulle.
God fornøjelse. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra
den autoriserede oversættelse af 1992.
|
|
|