DAGENS ORD: ”I ham har vi forløsning ved hans blod, tilgivelse for vore synder ved Guds rige nåde.” Efeserne 1:7

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Lysstien igennem året

19 dec. 2022

Det nye år ligger næsten som en urskov foran os. Vi ved ikke, hvad der vil møde os, når vi begynder at bevæge os fremad. Efter alle gode nytårsønsker gik vi ind i 2020 med forventninger, planer og drømme. Men som et lyn fra en klar himmel blev vi ramt af corona. I næsten to år holdt den os under belejring, men da vi så slap fri af dens favntag, brød der krig ud i Ukraine. Det vil sige: et uskyldigt land blev overfaldet. Det fik dønninger til at gå igennem hele Europa, ja rørte os dybt i hjerterne. Nu træder vi ind i urskoven, 2023.
Er vi desilusionerede? Tør vi ikke håbe på bedre tider, for vore børn, for Ukraines befolkning, for verden? Jo, det tør vi, med Guds ord og løfter i hånden. For alene han kan være Ukraines håb, ja vores personlige håb. Han har lovet at give fremtid og håb for den, der sætter sin lid til ham.
I julekalenderen om Tinka måtte hun igennem en mørk skov. Filmisk var den sti hun gik ad oplyst, så hun kunne finde vej. Hvis hun forlod denne sti, ville det gå galt for hende. Denne vej er for os Jesus Kristus. Hans ord er en lygte på vor vej, et lys på vores sti. Så længe vi lader ham gå foran og lyse for os med sine løfter og sit nærvær, kan vi trygt træde ud i det ukendte. Ja, selv om vi skulle gå gennem ”mørkets dal”, skal vi ikke frygte ondt.

Lad vores sti igennem 2023 blive en ”lyssti” sammen med ham, som er verdens lys. Og spiller vores følelser os et puds, og vi synes, ting er svære, så lad os ikke forlade ”stien”. Du og jeg vil før eller senere som Emmausvandrerne opleve, at der kommer én hen og følges med os på vejen. Èn som udlægger Skriften for os. Og én som til syvende og sidst bryder brødet sammen med os, så vi ser – eller genser – hvem han virkelig er: den opstandne Herre, Jesus Kristus.
Denne lyssti skal nok føre os igennem det år, der ligger foran os. Og vi vil da kunne sige: han gik med hele vejen på alle slags dage, der mødte os.


 
Ole Bering

Tanker i tiden

Ole Bering, Klumme skribent

Mail: olebering_18@hotmail.com

 

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk