DAGENS ORD: ”I ham har vi forløsning ved hans blod, tilgivelse for vore synder ved Guds rige nåde.” Efeserne 1:7

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Lyse dage, dage med lys

8 dec. 2021

Lyse dage, dage med lys

Som din dag er skal din styrke være, lyder omkvædet i Lina Sandells klassiker: ”Kun en dag, et øjeblik ad gangen”. Den livsbekræftende sang blev til som følge af hårde dage i Linas liv. Omkvædet er ikke et direkte citat fra Bibelen, men samler jo i én linje op på Guds løfte om, at han vil være med os alle dage.

Lige nu er dagene korte og mørke. Vi tæller ned til årets korteste dag sidst i december. For derefter går det hastigt fremad, og allerede efter få dage, kan vi lægge minutter til den lyse tid. Vi kunne vælge at lade alting ligge og sige, at vi ikke gider noget og ikke kan noget, for mørket falder jo alligevel så hurtigt på. Men lige som vi må tro på, at lyset vender sejrrigt tilbage, sådan må vi også tro, at Guds lys, Jesus Kristus, må fordrive vores mismods mørke og give os ny motivation til at fylde selv en kort og mørk dag med indhold for os selv og andre. Netop det at vende blikket fra os selv og ud til vores medmennesker, får mørket til at forsvinde. Vi kan se nogle muligheder i at ringe til en ensom person, besøge en syg, give en hjælpende hånd, hvor der måtte være brug for det. Vi kunne genoptage kontakten med en gammel ven. Vi kan måske ikke helt forstå, hvorfor det gled ud. Vi fik nok i os selv, eller hvad var det, der skete? Men glæden ved at opleve, at fællesskabet og venskabet er det samme, selv efter mange år, er en kæmpe gave, et lys på en kort og mørk dag.

Vi kunne også begynde at skrive dagbog med inspiration i en anden salme: ”Tæl Guds gaver”. Når vi da sidder med aftenkaffen og funderer over dagens begivenheder, så opdager vi, at der var strøet perler ud på vores vej. Guds nåde var der, selv på en tilsyneladende kedelig og tung dag. Og hvis vi så sætter lovsange til at spille og af hjertet synger med, så mærker vi glæden indeni. Den glæde som Gud skænker os gennem troen på Jesus Kristus. Er dagen lang eller kort, mørk eller lys, så har Gud dog tændt lyset ved at sende os ”solopgangen fra det høje”. Det lys er vi kaldet til at dele med vores medmennesker. Herunder et par vers fra en solhvervssang:

Det er jo solvisionen, når dagen er så kort:
et håb, at lysets næver knockouter mørkt og sort,
at lyset vinder kampen som Kristus påskedag,
så morgensol fra Himlen, bli´r vort halleluja!

Fra nu af vil det spire, i hjertekulen gro,
og vi får nye øjne, som ser alt grønt i tro.
Og oven over blomster skal lærken kvidre frem
en lysets kammertone, som bærer op og hjem.


 
Ole Bering

Tanker i tiden

Ole Bering, Klumme skribent

Mail: olebering_18@hotmail.com

 

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk