DAGENS ORD: ”For Gud har ikke givet os en fej ånd, men en ånd med kraft og kærlighed og besindighed.” 2. Timoteus 1:7

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Kent Nielsen

Netpræst

Kent Nielsen, Er ikke længere aktiv

Mail: knielsen45@gmail.com

 

Se, jeg skaber alting nyt!!

1 jan. 2007

Når du læser dette, er et nyt år begyndt og det er helt naturligt at jeg også hermed vil ønske dig et rigtig glædeligt, velsignet og lykkebringende nytår!

Det er en velkendt nytårshilsen som tusindvis af danskere både ønsker, men også skriver til hinanden, og som tusindvis af samme grund også modtager.

Det er sikkert velment, men skal vi se ærligt på det, så er det nok uden reel mulighed for helt praktisk at gøre andet end at ønske det, uanset hvor gerne vi end vil.

Nytårsfortsætter er nok noget de fleste kender til - nok desværre især ud fra at det som regel er noget der aldrig holder ret længe, og så står man (igen) tilbage med den dårlige samvittighed.

”Der er så meget jeg ikke har styr på, mit liv er kaotisk, jeg har brug for en forandring i mit liv”.
Det er desværre hvad man ofte hører, men så er det godt at vide, at der faktisk er mulighed for at ændre det!

De ændringer du føler der skal til i dit liv, skal du gøre, når du føler det er rigtigt for dig, det er vigtigt at det er når DU får en inspiration eller har et behov for forandring.

Se, jeg skaber alting nyt!”.
Du behøver ikke se på det der ligger tilbage i fortiden, se ikke på alt det gamle men prøv at lægge mærke til alt det nye der spirer, alt det nye der tager form!

Måske ser du det slet ikke, men det er der!

Esajas, som er en af de velkendte profeter man kan læse om i det gamle testamente, kom med denne opmuntring til et folk der havde gennemgået mange lidelser, hvor krig og nød var hverdag - et folk der virkelig havde brug for forandring.
I kap. 43 v.18 står der sådan:
”Glem alt det gamle, for det er intet i sammenligning med det jeg vil gøre i fremtiden, for jeg vil gøre alting aldeles nyt, se engang, det er allerede ved at tage form.”

Jeg ved ikke hvad disse ord betyder for dig der læser dette, men det er ord der er givet til trøst og opmuntring om en ny forventning, ikke fordi det nu var et nyt år der begyndte, men fordi Guds ord, også for dig, altid skaber nyt; et nyt år, en ny dag, en ny tid, et nyt liv; ja, en livsforvandling!

Det er ikke ”bare” ønsker for en ny tid eller et nyt år, men det er profetiske ord der står fast! Og det var i øvrigt den samme profet der forudsagde Jesu komme til jorden, hvor vi af samme grund lige har holdt jul.

Måske er dette opmuntringsord fra Esajas blevet til virkelighed for dig. Måske tror du, eller måske tror du ikke, men uanset både din og min situation, så fortsætter Gud med at skabe nyt, fordi han er alle tings skaber.
Han elsker at se ting udvikle sig, men elsker allermest at se liv - menneskers liv - udvikle sig, så man ikke oplever bare at være til, men også har en mening med at være det.

Med disse ord vil jeg endnu engang ønske dig et rigtig godt og velsignet nytår.Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk