DAGENS ORD: ”Herren er nær ved dem, hvis hjerte er knust, han frelser dem, hvis ånd er sønderbrudt.” Salme 34:19

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Signe Dorthe Voldby

Netpræst

Signe Dorthe Voldby, Præst
Netkirken

Mail: signevoldby@gmail.com

 

Kære læser

16 nov. 2021

Kære læser,
Kan I huske, når man gik i skole, og der blev givet invitationer til fødselsdagsfest?
Jeg oplever det nu, når jeg henter børnebørn- en gang imellem ligger der en invitation oven på deres flyverdragter: Kom til fødselsdag!

Eller måske står der i invitationen præcis det samme, som da jeg var barn, nemlig: ”Det ville glæde mig at se dig i morgen efter børnehave/skole til kage og hygge og fødselsdag…”
Hvem elsker ikke at blive inviteret til fest?
Men måske tænker du ”Jeg kan også godt lide at blive inviteret – men nogle gange, var det kun ”de andre”, der blev inviteret- og ikke mig…”

Og både til dig, der ikke blev inviteret, og til dig, der altid blev inviteret:

Jeg har en invitation til jer!

”Kære læser
Det ville glæde mig at se dig i kirke til gudstjeneste i adventstiden og i julen!”

Dén invitation er til dig – for ingen anden kan erstatte dig som Guds elskede barn i kirken og i adventstiden og i julen! Du hører til i fællesskabet om Guds kærlighed! Hvis ikke DU er der, vil du mangle i fællesskabet…

Et sjovt eksempel: for nogle år siden blev vi, mens vi var på shoppetur i Hillerød, pludselig ringet op af nogle venner. De skulle holde en herlig fest om aftenen, med bustur, og rundvisning og middag på Det kongelige Teater – og man skulle slutte med en balletforestilling og en bustur hjem igen!!
”Vi har fået to afbud” sagde vores venner, ”Det er i aften – vil I med?”
Vi sagde selvfølgelig ”Ja tak!” – og så skete der noget sjovt! Da vi kom til festen, hvor der var en velkomstdrink inden busturen, var der en del, der kendte os, men som ikke lige havde regnet med at se os dér… ”
Faktisk var der flere, der sagde, ”Hvor hyggeligt, at se jer, men hvorfor er I egentlig med?”
Vi fandt på et vildt godt svar! Vi smilede og sagde, ”Vi er blevet inviteret!”
Så husk, kære læser, du er hermed inviteret til advent og jul – til gudstjeneste!
Måske vil du møde nogen, der siger, ”Hvor sjovt – du plejer da ikke at gå i kirke her?” Og du kan smile og sige, ”Jeg er blevet inviteret!”

Så du, kære læser, hvem du end er – du hører til i kirken på grund af Guds kærlighed…
Må jeg lige fortælle en anden lille oplevelse om Guds kærlighed?
Jeg har haft virkelig mange konfirmander i mit liv. De er næsten alle sammen supersøde og følger med og synger med på dejlige lovsange. Men nogle gange er der nogle på holdet, der snakker hele tiden, hiver i pigernes hår, og intet hører.
De bliver aldrig smidt ud, men de bliver flyttet til et urohold- og engang flyttede jeg tre larmende negative gutter til et uro-hold. Så skulle de gå dér 1 time om ugen, til de kunne komme tilbage til de andre.
De tre larmende drenge var ufattelig søde. De gad ikke snakke og larme og være urolige, for nu var ”de andre” der jo ikke, så de behøvede ikke leve op til at være ballademagerne. Der var i stedet helt fred og ro, der var varm the og kage – og de lyttede til det, vi læste i bibelen, om Gud, der ser os og elsker os – og lytter, når vi beder.

”Hvis man kan bede om alting” sagde en af drengene med et stort snøft, ”kan vi så også bede for min forkølelse?” Så foldede vi alle 4 hænderne og bad til Gud med tillid til hans kærlighed- og vi bad for forkølelsen, selvfølgelig. Og en anden af drengene sagde, at han vidste da ikke, at man bare kunne tale til Gud, helt almindeligt… Efter et par uger med stor fred skulle de flytte tilbage til det store hold. Det gik meget bedre, selv om jeg vil aldrig glemme, at en af drengene sagde, ”Kan vi ikke bare blive på det her hold?”

Så kære læser,
Det ville glæde mig at se dig et eller andet sted, i en eller anden kirke i adventstiden og i julen.
Du er inviteret – ikke bare af mig, men af din Far i himlen, som ser dig med stor kærlighed, og han lytter til dig, når du beder om tilgivelse eller fred i verden eller om at blive rask fra en forkølelse.
Og kære læser, hvis du er en af dem, der altid sidder i kirken og er menighed – så får du hermed en særlig adventsopgave: kig dig omkring og se, om der er nogen, du ikke kender, eller om der er nogen, som IKKE kender andre – gå hen og sig til denne ukendte, ”Hvor er det dejligt, at du er her – vi er begge inviteret til fest i Guds kærlighed!”

Al Guds velsignelse og fred,
Signe VoldbyBibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk