DAGENS ORD: ”Gud, du er min Gud, jeg søger dig, min sjæl tørster efter dig, min krop længes efter dig i det tørre, udpinte, vandløse land.” Salme 63:2

Claus Bækgaard

Claus Bækgaard, Præst

Mail: claus@netkirken.dk

Ctrl + ALT + DELETE

16 aug. 2019

Sådan lyder kommandoen på en PC eller Laptop, når man ønsker at genstartet maskinen. Typisk kan det være nødvendigt, når et program ”fryser”, eller fordi de mange programmer man kører samtidigt, ganske enkelt ”sander til”.

På samme måde kan vi opleve det i vores liv. Hverdagens centrifuge kan tage os; for mange ”programmer” kan får os til at sande til eller modsat, vi kan går helt i står og fryser til. Også vi, kan have behov for at trykke "CTRL + ALT + DELETE".

En ferietid, som den vi netop har været igennem, kan nogen gange komme til at afdækket behovet for det. Det sker typisk, når vi netop kommer ud af den normale rutine, at vi får øjnene op for dette. Ikke, at der nødvendigvis er noget galt med det vi lavede – vi sandede blot til, eller var kommet til at ”fryse”.

Det er godt at lære af det der er gået forud, men hos Gud har vi også altid muligheden for en ny begyndelse. Han er der for os og møder os lige der, hvor vi er – men han ønsker samtidigt også, at løfte os ind i den fremtid og frihed, som han har tiltænkt hver enkel af os.

Derfor kan vi også tage ordene fra Esajas til os:

”Husk ikke på det, der skete tidligere, giv ikke agt på fortiden; nu skaber jeg nyt, nu spirer det frem, ved I det ikke?”
Esajas 43,18-19

Med rank ryg og oprejst pande, kan vi trykke på "CTRL + ALT + DELETE", lade være med at lade vores fortid diktere vores fremtid, om spejde efter den fremtid, Gud ønsker at lede os ind i.

Med ønsket om Guds fred

Claus Bækgaard