DAGENS ORD: ”Herren er nær ved dem, hvis hjerte er knust, han frelser dem, hvis ånd er sønderbrudt.” Salme 34:19

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Signe Dorthe Voldby

Netpræst

Signe Dorthe Voldby, Præst
Netkirken

Mail: signevoldby@gmail.com

 

Prædiken fra Signe Voldby oktober 2018

16 okt. 2018

Kære læser,
Som I ved det, har vi haft en fantastisk varm og tør sommer! Og lige nu har vi en fantastisk smuk og varm oktober måned!
For nogen er sol og varme dejligt, for andre – fx vores landmænd – er det ikke altid det bedste!
Så underligt, at vejret og en masse andet i vores liv kan ses fra to sider…
Jeg havde en sjov oplevelse i sommer. Jeg skulle tale på en OASElejr til en gruppe sjove og skægge og friske teenagere – og opgaven var: gennemgå kapitel 4 og 5 i Romerbrevet (langt og smukt og teologisk!!) – for teenagere – på 20 minutter!
Det var en sjov og udfordrende opgave – og jeg vil fortælle lidt af det til jer!
Der er 4 ord i Romerbrevet kap. 4 vers 18, der er rigtig vigtige! Paulus skriver om, hvordan vi mennesker lever i tro , og så skriver han utrolig smukt, at vi lever som kristne: ”med håb imod håb”…
Rigtig mange af os HÅBER på mange ting: fx at vi vinder i lotteriet, eller at vores hverdag bliver fyldt med latter og glæde og kærlighed, at vores liv har betydning, så det ikke er ”lige meget”, om vi er her eller ej – vi håber, at vi får en god efterårsferie, med regn eller uden regn…
Vi kan HÅBE mange ting, det er bare ikke sikkert, at vores håb bliver opfyldt… Bibelens stærke løfte er dog, at håbets Gud altid er der for os – med håb imod håb – derfor kan vi altid bede til Gud og håbe på Gud, så han får plads til at handle i vores liv og hverdag og sommer med velsignelse og fred…
Du skal høre et par eksempler på håbets Gud…
Der var i sommer VM i fodbold , og et af mine yndlingshold er det brasilianske landshold. En af de gode, unge spillere hedder Neymar. Han er vist også den dyreste fodboldspiller i verden, for han kostede 1.6 milliard, og det er faktisk et ret stort beløb!
Ved sidste VM i 2014 var Neymar Brasiliens unge håb, han spillede allerede dengang virkelig godt, og alle tænkte, at han ville få en stor fodboldkarriere. Men midt under en kamp i VM 2014 blev Neymar tacklet bagfra med et knæ i ryggen. Han faldt om og kunne ikke rejse sig… Han blev båret ud, og det viste sig, at hans ryg var brækket…
Jeg syntes, det var så hårdt for denne unge stjernespiller, at hans liv på et splitsekund blev ændret, men et par dage efter stod der på forsiden af en avis: ”Neymar siger, Jeg takker Gud…” – Jeg købte straks avisen! Hvad i alverden havde Neymar med en brækket ryg at takke for?
Der stod: ”Neymar siger: Jeg takker Gud for 2 cm. Hvis min ryg var brækket 2 cm fra det sted, hvor den nu er brækket, så ville jeg aldrig være kommet til at gå igen… Nu derimod er der masser af håb, det tager selvfølgelig tid og træning – men jeg kommer til at spille igen – så jeg takker Gud for 2 cm!”
Jeg blev så glad for, at håbets Gud lyste i Neymars hjerte! Med håb imod håb…
Og jeg vil opmuntre dig, kære læser, til at tænke på noget i dit liv, der måske er rigtig svært og for dig næsten umuligt at komme videre med – og så måske sige lige så stille: ”Gud, jeg takker dig for, at du er der – midt i alt det svære, jeg står med lige nu, og jeg beder om, at du, håbets Gud, viser mig en udvej netop her…”
Og bagefter skal du måske være tålmodig - men håbets Gud lytter og velsigner…
Og så en sidste ting…
Det er et citat fra en aftengudstjeneste på nettet, fra Sydney i Australien, hvor Hillsong-kirken hvert år inviterer til church-day-out. Hele eftermiddagen er der masser af aktiviteter og boder og konkurrencer og sjove ting for både kirkefolk og alle andre, der har lyst. Og så efter grill og hygge er der aftengudstjeneste med dejlige salmer og sange.
Og nu skal du forestille dig, at præsten står og kigger ud mod tusindvis af mennesker, bagved dem er der en bakke, hvor man om formiddagen havde anbragt en række tændte fakler, formet som et kors… Og midt i prædikenen siger præsten: ” I skal lige prøve at vende jer om og se mod bakken med faklerne. Faklerne, formet som et kors har jo stået der og været tændt hele dagen, men der har været så mange aktiviteter, og solen har skinnet, så I har nok slet ikke lagt mærke til dem. Men nu i løbet af gudstjenesten er natten faldet på, det er langsomt blevet mørkere, og kan I se…” sagde taleren…. ”- jo tættere mørket bliver, jo mere skinner lyset fra korset…”
Jeg synes, det er en utrolig smuk sætning, og kære læser, tag disse to sætninger med dig:
For det første, at vi lever som kristne i denne verden – ”med håb imod håb”…
Og for det andet at håbets Guds stærke løfte til dig er: at ”jo tættere mørket bliver, jo mere skinner lyset fra korset…”
Må håbets Gud velsigne dit efterår og din hverdag og må lyset fra korset skinne på dig med fred.

Signe Voldby, præstBibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk