DAGENS ORD: ”Stræb efter fred med alle og efter den helligelse, uden hvilken ingen kan se Herren.” Hebræerne 12:14

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Signe Dorthe Voldby

Netpræst

Signe Dorthe Voldby, Præst
Netkirken

Mail: signevoldby@gmail.com

 

Hvor heldig kan man være som præst?

1 dec. 2017

Kære læser.
Hvor heldig kan man være som præst?
Tænk at få lov til at skrive lidt om advents- og juletiden til jer, der læser denne prædiken!

Og hvis du midt i december har lyst til, at værtindegaven eller mandelgaven eller julen i det hele taget handler lidt mere om det lille Jesusbarn fra Betlehem end om gaver og nisser og mad – så vil jeg opmuntre dig til at købe en ny andagtsbog ”Candy Floss”, som kan fås i Betesdas boghandel i København , i Mediacellen i Karlslunde Strandkirke – eller hos mig, Signe Voldby, der har skrevet bogen.
Den er fortalt for børn, og det betyder, at voksne også kan følge med. Der er masser af små sjove historier om varaner og katte og hunde og børn og om glæde og tro på Gud – og hver dag er der selvfølgelig et bibelvers og en bøn – og en lille aktivitet eller en sjov opgave, som I skal lave sammen.

Her kommer et andagtsstykke!
Dag 27 Om Savanna og det elektriske hegn.
En dejlig mandag morgen var jeg ude at løbe med min dejlige golden retriever Savanna. Og nu skal du lige prøve noget. Rejs dig. Ja… stil dig med ryggen mod en væg. Ja… Og når jeg siger NU skal du løbe lige hen mod væggen overfor.
Er du parat? Til start – NU!
Årh, hvor er du hurtig – det gik jo godt! Sådan som du lige gjorde det, sådan gør jeg osse, når jeg løber – lige fremad! Du må gerne løbe med mig og Savanna! Men Savanna løber IKKE lige fremad! Den løber frem og tilbage og ud og ind og snuser til ALT!
En dag, hvor vi løb afsted, lugtede Savanna noget godt inde bag et elektrisk hegn, og den snusede – og SÅ!! – ramte dens sorte våde hundesnude hegnet, som gav et elektrisk smæld – og Savanna peb højt og løb væk, så hurtigt den kunne, fordi det gjorde så ondt! Den vidste bare ikke, hvor den skulle løbe hen, for den vidste jo ikke, hvad det var, der gjorde så ondt, og havde bidt den i næsen! Men endelig fik jeg fat i den, og vi løb hjem.
De næste gange, når vi løb ned mod det sted, så stoppede Savanna op – lang tid før vi kom derhen. Den kunne huske noget skrækkeligt, og den stod med halen mellem benene og turde ikke gå. Men efterhånden fandt den ud af, at tæt ved mig turde den godt løbe forbi det farlige hegn. Den kender mig, og den kender min stemme – og den stoler på mig.
Er det ikke dejligt, at det er det, Jesus siger til sine venner – til os! ”Mine får (det vil sige os, som Jesus passer på) hører min stemme, og de følger mig…” (Johs. 10:11)
I dag kan du (ligesom Savanna stoler på mig) stole på, at du kan gå sammen med Jesus, forbi skrækkelige hegn og andre underlige ting, som kan ske i vores liv – men Jesus er der, han trøster dig og går med dig! Lyt til Hans gode kærlige stemme i dag, der siger, ”Kom, mit søde barn – følg mig!”

Candy Floss bøn:
Jesus, vil du gå ved siden af mig?
Forbi elektriske hegn og andre ting, der gør ondt? Tak!


Sådan er et af andagtsstykkerne… Men jeg vil også lige sige lidt om julen, som bogen Candy Floss fortæller om med både eventyr og skuespil på de sidste 20 sider…

Jeg har nemlig tænkt så meget på det, at Jesus kommer til os – før vi tror meget eller lidt eller overhovedet…
Han kommer til os…
For julen begyndte i Betlehem, ved at Jesus kom ind i vores verden og hverdag med en uopfordret ansøgning.
Der er ikke jul, fordi vi sagde, ”Vi har brug for, at du kommer, Gud, og giver dit liv for os, så vi kan leve - og vær hos os med fred og tro og håb”.
Det er ikke jul på grund af nisser og juletræer og gaver.
Det er jul, fordi Jesus kom uopfordret ind i vores liv og verden for at møde os og velsigne os og gå med os.
Og det gør han stadig!

Ved I hvad?
Da min kusines søn søgte job i Netto som 15årig, ville de godt høre, hvad han kunne.
Har du nogensinde flyttet tunge kasser? spurgte de.
Næ. sagde han.
Har du nogensinde siddet ved et kasseapparat og betjent kunder? spurgte de.
Næ, sagde han.
Har du nogensinde prøvet at skulle have overblik over alle hylder og varer i et supermarked? spurgte de.
Næ, sagde han.
Men så smilede han og sagde, ”Alt det har jeg ingen erfaring med, men jeg kan love jer én ting – at hvis I tager mig, så kommer I ikke til at fortryde det!”
De tog ham, og de kom aldrig til at fortryde det!

Sådan kommer Jesus til os i julen – ind i vores verden med en uopfordret ansøgning om at være der i DIN jul. Måske ved du ikke helt, om Jesus passer ind i dit liv. Skidt med det - lad ham bare få lov at velsigne dig med sin fred i denne jul – og du vil ikke komme til at fortryde det. Gå i kirke og til koncerter, så julens glæde og løfter om den lille Messias fylder dit sind.

Giv barnet fra Betlehem plads i de glade juledage, men lad ham også være med og give dig trøst og håb i julesorgen og måske midt i familieproblemer…
Han kommer til os, barnet i Betlehem…
Måske fjerner han ikke livets skrækkelige elektriske hegn og andre underlige ting, der er en del af vores liv – men du vil ikke fortryde hans nærhed og hans fred og hans kærlighed.
Bøn:
Jesus, vil du gå ved siden af mig?
Forbi elektriske hegn og andre ting, der gør ondt? Tak!

Må Gud rigt velsigne dig…

Signe Voldby, Græse

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk