DAGENS ORD: ”Stræb efter fred med alle og efter den helligelse, uden hvilken ingen kan se Herren.” Hebræerne 12:14

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Claus Mester-Christensen

Netpræst

Claus Mester-Christensen, Præst

Mail: mesters@gmail.com

 

4 vigtige ord

16 jun. 2015

Herren er min hyrde!

Der er stor sandsynlighed for at du kender den – hyrdesalmen – Salme 23. Davids salme er nok en af de mest kendte og citerede steder fra Bibelen. For rigtig mange vil det være smukke favoritvers, som begynder sådan her: Herren er min hyrde...

Herren
Det er i virkeligheden en stærk bekendelse. Det er Herren, der er min hyrde! Det er Herren, der leder mig. Ikke mig selv, ikke nogen anden, men Herren selv der er min hyrde. Det er vigtigt at vide hvem du følger, hvem du lader dig lede af. I skrivende stund nærmer folketingsvalget sig og der kæmpes og agiteres for hvem der skal lede vores land. Valget af hvem der er din hyrde og leder er heldigvis ikke et demokratisk valg, men et personligt valg. Du vælger selv hvem du vil ledes af! Er Herren mon din hyrde?

Er
Bibelen lærer os at Gud er nuets Gud. Da Moses får opgaven med at lede Israels folk ud af Egypten spørger han hvem han skal sige der har sendt ham. Da får han at vide at han skal sige at ”Jeg er” har sendt ham. Gud han er altid nuets Gud og han er altid den samme – i går, i dag og til evig tid. Det er muligt at du engang har haft Herrren som hyrde, men er han din hyrde og leder i dag? Det kan også være du tænker at det med Gud er noget der hører alderdommen til. Men det er nu skønt at kunne sige, hver dag og hver slags dag, at han er min hyrde. Igen er det dit personlige valg som tages hver eneste dag!

Min

At have Herren som hyrde er noget personligt. Han er ikke bare hyrde for den store flok, for menigheden, men han kan være din hyrde. Det er en personlig bekendelse. Måske har du hørt udtrykker: ”Gud har ikke nogen børnebørn!” Og det er helt rigtigt. Enhver der der kommer til ham og tror på ham giver han både ret og magt til at være Guds børn. Det bliver noget helt personligt. Det kan være du har fået en kristen opdragelse og det er helt naturligt for dig at selv vælge Herren som din herre og leder, eller det kan være det ligger langt fra din opdragelse og hvad der er sket i dit liv indtil nu. Jeg oplever det som utroligt stort at jeg for min egen del kan sige at jeg har valgt Herren ind som min hyrde og leder!

Hyrde
Jesus siger om sig selv at Han er den gode hyrde og at den gode hyrde sætter livet til for fårene. Det er ikke hvem som helst som du hører til og følger – det er den gode hyrde. Han som oprigtig er interesseret i dit liv, både i dag, men også dit evig liv. Han gav sit eget liv for at du skulle have evigt liv. At have Ham som herre og hyrde er et stort privilegium. En hyrde som ser dig og kender dig og som vil dig det bedste uanset omkostningerne! Det er den gode hyrde!

Jeg håber du med disse få linjer kan blive inspireret til at læse resten af salmen i lyset af dem – Hvordan ser det ud og hvad sker der når Herren er din hyrde!

Herren er min hyrde, jeg lider ingen nød,
han lader mig ligge i grønne enge,
han leder mig til det stille vand.
Han giver mig kraft på ny,
han leder mig ad rette stier
for sit navns skyld.
Selv om jeg går i mørkets dal,
frygter jeg intet ondt,
for du er hos mig,
din stok og din stav er min trøst.
Du dækker bord for mig
for øjnene af mine fjender.
Du salver mit hoved med olie,
mit bæger er fyldt til overflod.
Godhed og troskab følger mig,
så længe jeg lever,
og jeg skal bo i Herrens hus
alle mine dage.


Må Gud velsigne dig!


Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk