DAGENS ORD: ”Herren er nær ved dem, hvis hjerte er knust, han frelser dem, hvis ånd er sønderbrudt.” Salme 34:19

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Signe Dorthe Voldby

Netpræst

Signe Dorthe Voldby, Præst
Netkirken

Mail: signevoldby@gmail.com

 

Præstetanker

26 dec. 2012

I Græse, hvor jeg er præst er vores nye lokaler, vores nye KIRKELADE snart færdig – kom og se den!!

Vi vil åbne dørene for nye ting som ”five-o´clock-prayer” onsdag eftermiddag kl. 17 til 17.30 i kirkeladen – med stille musik , lidt sang, lidt bøn - vi vil invitere til fyraftensmøder og til ”drop-in-church” – åbent for alle… tjek kirkeblad og hjemmeside!!

Så… med mange nye muligheder – hvor tager man så fat?
Ja, en præst fra en mega-kirke i USA – altså virkelig MEGA – med gudstjenester 4 gange hver søndag og ca 10.000 til hver gudstjeneste – han har skrevet en bog om at række ud til andre. Det er Bill Hybels fra Willow Creek. Og mon I kan regne ud, hvad det første kapitel i denne innovative og udfordrende bog handler om?

I det allerførste kapitel ser han slet ikke fremad, men han ser tilbage… Han tager os med på en tur, hvor han vender tilbage til det sted, den bakketop, det bibelvers – der betød, at han er kristen og præst i dag!

Han vender tilbage til dér, hvor det hele begyndte – nær ved Jesus. Og han fortæller, at engang, da han var i nærheden af denne ungdommens bakketop og havde tid til overs, fandt han med stort besvær en ramponeret chauffør i en ramponeret bil, der gerne ville køre ham derud – in the middle of nowhere,,, Det sidste stykke måtte han gå fra bilen, mens chaufføren ventede…
Og så stod han der – på denne bakketop, hvor et vers fra Bibelen fyldte hans hjerte med levende tro – et vers fra Bibelen, hvor der står: ”Gud frelste os – ikke på grund af vores gerninger, men på grund af sin barmhjertighed”

Han tænkte på, at han i sin barndom og ungdom i sin opvækst altid havde hørt, Gør dig fortjent til det!

Du får ingen penge, uden du gør dig fortjent til det.
Du får ingen plads på elite-basketball-holdet, uden du gør dig fortjent til det.

Du får ikke gode karakterer, uden du gør dig fortjent til det.

Men i bibelen står der, at Gud frelser os - ikke fordi vi har gjort os fortjent til det, men fordi Gud er barmhjertig!!
Da han stod dér på bakken og tænkte tilbage, takkede han stille Gud – og så kom han endelig hen til sin chauffør igen – og da de startede bilen, sagde chaufføren , ”Sig mig, hvad handlede det dér om? Jeg troede, du skulle til stævnemøde eller noget – og så skulle du bare stå på en bakketop og tænke!! Hvad tænkte du på?”

Og selvfølgelig fortalte Bill Hybels det, om den fantastiske Gud, der kommer til os – som i julen og hver eneste søndag og hver gang, vi beder – og at Han frelser os og rører vores liv med fred på grund af sin barmhjertighed!!
Chaufføren lyttede virkelig, og dybt alvorligt spurgte han, ”Fint nok – men hvordan i Helvede når du så ind til ham?” Og Hybels fortalte om dette stærke vers fra Bibelen:” Ikke fordi vi har gjort retfærdige gerninger, men fordi Han er barmhjertig, frelser Han os…” Og præsten fortalte, at man kan leve i tillid til Jesu kærlighed og nåde og fred… ”Men hvad så med mig?” spurgte chaufføren – ”Jeg er ikke andet end en taber. Jeg mener, kan sådan noget også ske for sådan en som mig?”
Og det er så smukt, da Hybels giver sin chauffør et fantastisk svar. Han sagde: ”For det første er du ikke en taber. Du er så vigtig for Gud, at han har fulgt dig siden den dag, du blev født. Og du kan få den samme relation til Gud, som jeg fik da jeg var ung – når som helst og hvor som helst. Hvis du tager imod Guds nåde, vil du blive født på ny, og Han vil lede dig resten af dine dage…”

Kære læser – det er den største gave – at Gud ser dig, os i denne jul og i det nye år – ikke om du har gjort dig fortjent til det – eller ved og tror nok – men rækker dig frelsens og troens gave på grund af Guds store barmhjertighed…

Gå i kirke i julen og i det nye år. Find ud af hvor din lokale kirke er – du skal ikke komme pga præsten eller bygningen – men på grund afJesus – Han ønsker at møde dig! At fylde dine hænder og dit hjerte og din jul og nytår med frdd, tilgivelse, håb, ny begyndelse…

Lad os sammen fylde kirkerne i Danmark med mennesker, der mødes af Guds barmhjertighed!!

Glædelig jul og godt nytår.
Signe Voldby

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk