DAGENS ORD: ”Men alligevel er det ikke jer, der skal kæmpe; I skal blot stille jer op og blive stående, så vil I se Herren frelse jer, Juda og Jerusalem. Vær ikke bange, og lad jer ikke skræmme! Ryk ud imod dem i morgen, Herren vil være med jer.” 2. Krønike 20:17

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Ruben Andersen-Hoel

Netpræst

Ruben Andersen-Hoel , Er ikke længere aktiv
Vanløse Frikirke

Mail: ruben@vanlosefrikirke.dk

 

Et møde med Jesus

1 aug. 2012

Hun havde prøvet alt! Hun havde for længst brugt alt, hvad hun ejede og havde på læger og medicin! Og lige lidt havde det hjulpet! Hun var stadig syg! Og det blev værre og værre! Ingen kunne hjælpe hende! Ingen ville hjælpe hende! I hvert fald ikke uden penge…
Hun var kendt som kvinden med blødningerne! Alle undgik hende, fordi hun efter jødernes lov var uren!
I tolv år! I tolv lange år havde hun været syg. En lang rutsjetur ned gennem samfundslagene, indtil hun nu var endt blandt de fattigste og udstødte.
Hendes venner og bekendte, ja selv hendes familie havde taget afstand fra hende! Nu vendte de hovedet væk i væmmelse, hvis de passerede hende på gaden.
Hende, der engang havde været velklædt og populær - nu krøb hun med skam langs med husmurene, af frygt for at gøre andre urene. Pjaltet og bleg tiggede hun sig gennem tilværelsen, næsten uden noget håb om, at det engang måtte blive bedre.
Men en dag skete der noget. En stor folkeskare samledes i byen. ”Han er kommet tilbage” råbte de. ”Mirakelmageren er her”.
”Jesus er på vej hen til synagogeforstanderen Jairus – hans datter er syg”.
Kvinden med blødningerne vidste godt hvem Jesus var; han havde været der før! Hun havde hørt rygterne om Ham – at han helbredte blinde og lamme. Hun havde endda set Ham på afstand. Så tæt på som hun turde komme, uden at nogen opdagede hende.
Et håb blev tændt i hendes hjerte: måske… Måske er han min chance? Tænk nu hvis miraklet skete. Men hvordan? Hvordan skulle hun komme hen til ham? Folkemængden kendte hende – de ville bare jage hende væk!
Nu kom han! Hun så ham midt i skaren; hvilken kraft Han udstrålede! Hvilken fred, der var rundt Ham! Kvinden trykkede sig tættere og tættere op af muren jo nærmere Han kom!
Hun måtte tage chancen. Nu! Nu mens alle så på Jesus og ingen lagde mærke til hende! Bare jeg rører Ham – det må være nok!
I et langt sekund samlede hun alle sine kræfter og alt sit mod og kastede sig ind mellem folkenes fødder – og rørte kvasten af hans kappe…
Jesus stoppede. Alt blev stille, verden gik i stå. Folkene tav. ”Hvem?”, spurgte Han: ”Hvem rørte ved mig?”.
Ingen svarede. Kvinden trykkede sig mod jorden; manglede modet til at se Ham i øjnene…
”Mester”, sagde en af mændene rundt Ham: ”Der er hundredvis af mennesker her – det kan jo have været hvem som helst”.
”Der var en, som rørte ved mig, for jeg mærkede at der udgik en kraft fra mig!” var hans svar.
Kvinden, der var den eneste som vidste hvad, der var sket, kastede sig skælvende ned for ham. Folk hoppede angste tilbage – hende! Den urene! Hvor vovede hun at komme så nær folk! Hvor vovede hun at komme så nær Jesus?
”Jeg ønskede ikke at gøre dig uren, Mester! Men jeg har i tolv år lidt af blødninger, og da jeg rørte dig blev jeg helbredt!”
Fuld af kærlighed til kvinden rejste Jesus hende op, og sagde: ”Datter, din tro har frelst dig. Gå bort med fred!”

(Gendigtning af beretningen fra Markus 5:25-34)
---

Prøv et øjeblik at forestille dig, at du er kvinden med blødningerne, som alle folk går i en stor bue udenom! Hun har haft et usselt liv. Kan du mærke smerten og frustrationen? Hun er ved at være brugt op – der er kun desperation tilbage.

Hvis du kender den følelse – eller noget, der ligner – så skal du vide at et møde med Jesus kan forvandle alt!

Der var mange, der rørte ved Jesus den dag, men kun en, der RØRTE ved ham – rørte ved hans hjerte. Jesus mærker når vi ærligt sukker til ham.

Da Jesus spørger hvem, der rørte ved ham, tror jeg ikke det var i irritation – men for at møde kvinden i øjenhøjde og lade hende mærke at hun er elsket.
Eller sagt på en anden måde: Når Jesus afslører os, er det ikke for at latterliggøre os, men derimod for at opmuntre os. Det handlede nok ikke så meget om Jesus ikke vidste hvem, der rørte ved ham – som at han ville have at de andre skulle vide om det. Nu blev hun pludselig til et vidnesbyrd om Guds helbredende kærlighed. Hendes historie blev et tydeligt tegn på at Guds rige var kommet nær. Også helt fysisk. Det samme kan ske for dig, hvis du kommer til Jesus med din smerte.


Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk