DAGENS ORD: ”Den, der taler, skal tale med ord fra Gud; den, der tjener, skal tjene med den kraft, Gud giver, for at Gud i alle ting må blive herliggjort ved Jesus Kristus. Æren og magten er hans i evighedernes evigheder! Amen.” 1 Peter 4:11

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Preben Brohus

Netpræst

Preben Brohus,

Mail: p.brohus@apostolic.dk

 

Søg først Gud

16 nov. 2008

Hvis vi kunne læse vore medmenneskers inderste tanker, så ville vi finde mange, hvor der er uro og ængstelse for dagen og fremtiden. Der er da vel også mange ting, som man kan være bekymret for. Her tænker jeg på det daglige liv, som vi alle oplever. Her kan der være sygdom, økonomi, arbejds-løshed – såvel som familiære problemer, som der kan være mange af.

Når disse ting møder os, så er der mange som har så meget karakter og overskud, at man kan komme langt i sin bestræbelse på at klare problemerne –måske komme helt igennem. Men der er bestemt også mange, som bukker under – giver op, fordi der ikke er ressourcer til at overvinde. Hvad gør man så? Der er mange jo måder at finde en udvej på!

Måske er min læser én af dem, som har prøvet og forsøgt men ikke fået løst problemet. Der er mange historier om unge, der forsøger at bekæmpe deres problem ved at dykke for langt ned i flasken – måske prøve rusmidler eller anden stimulans. Resultatet er for mange, at problemet bliver større og større – og nedturen fortsætter.

Nu er det jo let at komme med et forslag. Men mon ikke du alligevel vil forvente det af en præst.

Mit forslag er, som der står i overskriften, SØG FØRST GUD. Lad mig her citere fra Det Ny Testamente (Bibelen på hverdagsdansk):
"Søg derfor først Guds rige og hans vilje, så skal han sørge for jeres menneskelige behov." Matt. Evangeliet 6:33

Måske vil du tænke, ja det kan han da sagtens sige! Det har du sikkert ret i. Når jeg har let ved at foreslå det, så er det fordi min erfaring siger, at det hjælper. Det kan også være, at du tænker: Jeg er så langt nede, at der ikke er noget håb for mig! Lad mig så alligevel henvise til det lille skriftafsnit.

Helt bort set fra hvad vi tænker, - hvordan vores situation er, - om vi bekender os til kristendommen eller ej – så er det et fantastisk tilbud. Gud – så almægtig som han er – tænker på os og vil hjælpe os. Det kan da også være, at vi må erkende at Gud er klogere end os, så han ved, hvad der hjælper os bedst. Når han så opfordrer os til at søge ham, så er det da værd at prøve.

Mange unge såvel som ældre har prøvet – og fundet hjælp i det. Adskillige af mine bekendte har søgt Gud og fundet, at han talte sandt. Og hjælpen var der – også i de alvorlige situationer.Det ville også være værd for dig at prøve. Mange har forsigtigt prøvet og oplevet, at det hjalp.

Det kan være at du selv kan klare at finde frem til Gud. Det er ikke så besværligt. Meget ligger i om man ønsker det. Gør du det, er jeg helt sikker på at du vil få forbindelse. Men det kan også være, at du har behov for hjælp. En god samtale vil hjælp dig langt hen mod målet. Henvend dig til en præst – en kristen ven – en som du har tillid til. Du vil helt sikkert der opleve som der står – at Gud vil sørge for dig.


Guds fred!

Preben Brohus


Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk