DAGENS ORD: ”Herren er nær ved dem, hvis hjerte er knust, han frelser dem, hvis ånd er sønderbrudt.” Salme 34:19

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]


A Day Of Praise

2015 maj 1

A Day Of Praise

19. september slås dørene endnu engang op for den kristne endags musikfestival A Day of Praise. En festival der med Danmarks største line-up af kristne bands, byder velkommen til en dag med både velkendte og nye navne fra den kirkelige musikscene. Men hvorfor, midt i en tid med gratis streamingtjenester som Spotify og hele musikkoncerter tilgængelig for alle på Youtube overhovedet arbejde med at lave kristen musikfestival i Danmark?

- Michael West, Herning

Musikken var høj, stemningen fed og publikum varmet godt op af de andre bands, der alle bestod af elever fra det lokale gymnasium. Faktisk havde det været en af de ting der adskilte netop vores band fra de andre. Det her var en fest, en mini-musikfestival med gymnasiebands, men kun jeg selv på keyboards og Christian der spillede på guitar var elever på gymnasiet, de andre i vores band var henholdsvis Kim på bas der arbejdede på et ostemejeri, Noah på trommer der gik i skole et eller andet sted jeg har glemt, og så Mikael der ud over at synge også var vores ungdomsleder henne i kirken. Det var nemlig det andet der adskilte os fra de andre bands. Vores var et band med kristne der spillede musik med et kristent budskab. Og netop den her dag, så skulle vi sidst på scenen foran et storfestende publikum, der indtil da, kun havde haft fest og den næste fadøl i tankerne...
Ludwig Van Beethoven har engang sagt, at musik er en mægler mellem det åndelige og det sanselige liv. Måske havde han ret. Jeg tror det. Og netop den aften for efterhånden en hel del år siden, i byens lokale musikhus, blandt alle de der havde lagt entré og de der havde spillet før os, så oplevede jeg det for første gang sådan for rigtigt. En oplevelse der senere er blevet til mange og en årelang erfaring af, at lovsang i den lokale kirke, events i form af koncerter, og sang- og musikworkshops virker. Det er på en måde alt sammen den helt perfekte mægler mellem det åndelige og det sanselige; et unikt mødested mellem menneske og Gud.

A Day Of Praise er netop sådan et sted. En ny dansk kristen musikfestival fyldt ret godt op med et blandet repertoire af danske og internationale kristne bands. Alle med det tilfælles, at de med deres musik ønsker at skabe oplevelser og rum for at publikum kan mødes med Gud og hinanden i en fest af musik og lovsang.
16 koncerter, en dag og tre scener

A Day Of Praise så dagens lys første gang september sidste år, hvor en mindre arbejdsgruppe med en vision for bl.a. at nå ud til mennesker gennem kristen musik og ikke mindst vække dansk kristen musikfestival til live igen, fik set, at deres vision bar frugt. A Day Of Praise blev en stor succes, og i år har både arbejdsgruppe og festival fået noget af et vokseværk. Med ikke færre end 16 koncerter fordelt på tre scener, har A Day of Praise i år Danmarks største line-up af kristne bands.

Hans Jørn Østerby (DK)
Foruden hovedscene med plads til over 1100 publikum, er festivalen blevet udvidet med endnu to scener: en Caféscene med livestemning fra start til slut, samt Børnescenen, hvor der i løbet af eftermiddagen vil være masser af musik og underholdning for børn.
Noget for alle

I arrangørgruppen har der været en række helt afgørende kriterier i valget af kunstnere til festivalen. Ud over at de alle skal formidle et kristent budskab igennem deres musik, så har det været enormt vigtigt, at der festivalen igennem er et bredt program og noget for alle. Med tre scener og et virkelig bredt repertoire af nye og mere velkendte bands og solister, og med en farvet palet af genrer og stilarter, så byder festivalen på noget for alle og alle aldre.

Hillsong CPH Worship
Blot for at nævne bare lidt af hvad der kommer til at foregå på dette års Hovedscene, så åbnes A Day Of Praise med et nostalgisk gensyn med lovsangsgruppen Beraka, der bliver fulgt af en lang række nye og velkendte navne. Bl.a. Hillsong CPH Worship Team der hver søndag tjener med lovsang i Bremen Teater i København, det cd-aktuelle danske band nor:lyd, rock og electronica fra Herning med Ignite, Twelve24 fra Manchester og rap med budskab af ELO, vinderen af Dansk Musikerforbunds Talentpris 2014 og bl.a. kendt for opvarmning for Carpark North og Nabiha.

Good Friday (DK)
Bliver Hovedscenen for stor, eller interessen er for noget andet, så er der råd for det. Hvad enten man er til den helt gode kop kaffe i Caféscenen med musikalsk hygge sammen med f.eks. den skotske sing and songwriter Steph Macleod, danske Tobias Hørup eller svenske Therése Crona, eller til børneshow med LM Kids, hoppeborg, trylleshow og Christian & Ko på Børnescenen, så er der lørdagen igennem noget for alle.
Festivalen sluttes af med en energibombe af en lovsangsfest helt ud over kanten af scenen sammen med norske Jesus Loves Electro. Eller som bandet selv udtrykker det: It's a party, it's a worship session, it's a beautiful mess. It's Jesus Loves Electro.
Steph Mcleod (UK)
Motivationen bag en festival

Da jeg blev spurgt om at være månedens gæst og skrive lidt om mit engagement i A Day Of Praise, så blev jeg nødt til at stoppe op og give det en lidt større tanke. For hvorfor egentlig være med? - Altså ud over at jeg da nemt kunne skrive side op og side ned om at det er sjovt at arrangere en musikfestival. Og sikkert også få skrevet lidt om at det så måske en gang i mellem også viser sig at være en smule bøvlet fordi festivalen afholdes i den anden ende af landet end hvor jeg bor - Hvorfor så overhovedet bruge tid og energi på at arrangere en kristen musikfestival?

Libby Redman (UK)
Sådan rent personligt, så har jeg overvejende to grunde for at være med til at lave A Day Of Praise. Dels så vil jeg enormt gerne se den kristne musikscene i Danmark vokse. Ikke kun med en håndfuld af de mest kendte lovsangsbands, men med hele paletten af hvad kirkedanmark kan præstere af lokale kristne bands. Der findes massevis af musikalsk potentiale i kirkerne, og jeg vil gerne give rum for, at det kan blive set, hørt og udviklet. En dansk musikfestival som A Day Of Praise er netop et unikt forum for at det kan ske.
Twelve 24 (UK)
Den anden og nok i virkeligheden den største grund er, at jeg vil se mennesker blive mødt af Gud. A Day Of Praise er en fest for de kristne og de der endnu-ikke-er-kristne. Det er et event der når det kommer til musik i størrelse, kvalitet og indhold appellerer til en bred del af befolkningen. Det er et event som foruden alt det eventagtige der vil danne rammerne om en helt speciel fest og oplevelse, samtidig også er fyldt med budskab og med lovsang.
Beraka
Hvad enten man er til en mere traditionel stilart med Beraka eller vil elske at holde en lovsangsfest med det helt moderne og nye Jesus Loves Electro, så er A Day Of Praise et rum for at give Gud mulighed for at gøre musik til mægleren mellem det åndelige og det sanselige. Et unikt mødested mellem mennesker og Gud. Og sådan et mødested vil jeg hellere end gerne bruge tid og energi på at lave.

A Day Of Praise finder sted lørdag den 19. september på Johannes Skolen i Hillerød.

Du kan læse mere om festivalen og de forskellige bands og solister på facebook: www.facebook.com/AdayofPraise eller hjemmesiden: www.adop.dk
Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk