DAGENS ORD: ”Stræb efter fred med alle og efter den helligelse, uden hvilken ingen kan se Herren.” Hebræerne 12:14

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]


Uganda Child care

2005 okt 1

UGANDA CHILD CARE -

SÅ MEGET FOR SÅ LIDT

 
Mine oplevelse i Uganda en uge i 2004
Overskriften hentyder ikke til et lille ubetydeligt kirkearbejde, - nej den skal fortælle, at man for kr. 110,00 pr. måned - det er vel hvad 2 pizzaer og en flødekage koster - kan holde gang i et meget omfattende arbejde. Omkring 400 børn får mulighed for skolegang - uniform - materiale - og et dagligt hovedmåltid, ved at der er sponsorer der betaler kr. 110,00 pr. måned til et barn. Ikke nok med det, men der er også ved at blive opbygget et landbrug med grise, geder, kyllinger - der er børnehjem, skole og meget mere - noget man også kan være med til at støtte. (Læs om det på deres hjemmeside - www.ugandachildcare.dk)

Ivan, Arnold, Christoffer og Basha - det er bare få af dem, som er blevet hjulpet ud af grufuld nød og elendighed. Under mit besøg i Uganda i maj måned 2004 mødte jeg dem - omfavnede dem - prøvede at være lidt anderledes end de mennesker, som de var vant til at møde. Jeg mødte de fleste af dem og fik samtidig deres historie. Man har det skidt bagefter - tænk mennesker behandles sådan. Én havde fået fingrene brændt af, en anden var blevet fundet på en losseplads - lammet af sygdom, atter en anden døv. En var hårdt ramt af AIDS. Fælles for dem er, at de ikke har haft en normal barndom - ingen legekammerater, ingen skole, intet hjem, hvor ting fungerede, forældre - hvis de da var der - var alkoholiseret eller angrebet af aids. De fleste af dem jeg mødte havde i en meget tidlig alder set døden i øjnene.

 

Carsten sammen med nogle af de reddede børn

Heldigvis kommer der en dag et par barmhjertige samaritanere forbi og finder dem. De ser nøden og gør noget. Jeg mødte disse mennesker derude - Ruth og Carsten Jespersen (kommer fra Nordsjælland) - og så hvorledes de sled i det. Jeg så hvordan de ud af små midler kunne hjælpe disse stakler.

Ruth og Carsten er sammen med deres 3 drenge ved at rejse et arbejde op som er utroligt. Flid og opfindsomhed hører til dagens orden. Når dagen er forbi - måske en arbejdsdag i 35 graders varme - og når drengene er lagt i seng, så slapper man af. NEJ - det er der ikke tid til. Så skal der laves kontorarbejde, - et kæmpe arbejde. Der skal findes på nye ting og der skal planlægges, så morgendagen kan blive fyldt. Hjemmesiden skal føres a jour.


Søskendeflok som snart bliver forældreløse

Supermarked i Uganda

Jeg var i Uganda i en uges tid. Mine oplevelser var fyldt af gru over at se så meget nød - men også glæde over at se, hvad to mennesker sammen med deres medarbejdere formår.

Vil du opleve mere af dette arbejde, så gå ind på deres hjemmeside www.ugandachildcare.dk og der er læsning som langt overgår den bedste historie.

Mine oplevelser forandrede meget i mit liv. Det er bedre at se og fornemme end at høre.

Kr. 110,00 pr. måned - og endnu et barn kan blive hjulpet.

Preben Brohus

 
 Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk