DAGENS ORD: ”Den, der taler, skal tale med ord fra Gud; den, der tjener, skal tjene med den kraft, Gud giver, for at Gud i alle ting må blive herliggjort ved Jesus Kristus. Æren og magten er hans i evighedernes evigheder! Amen.” 1 Peter 4:11

Hvad er forskellen

Hej netkirke
Kan I fortælle mig hvad forskellen er på visdom og kundskab?
på forhånd tak!

Hej LB
Der findes adskillige definitioner på disse to ord, og meget ofte bruges de sådan, at de stort set flyder sammen.

I Det Nye Testamente er ordet for visdom ofte 'sophia'. Det udtrykker en dyb grundlæggende indsigt i Guds dybder - givet eller åbenbaret af Guds Ånd.
Kundskab er en oversættelses af 'gnosis' og er mere en praktisk og intellektuel størrelse, der bevirker at man ved, hvad man skal gøre i en given situation.

Kundskab er altså en viden, en gudgiven erkendelse om noget, der gør at du kan handle efter det, mens visdom er en mere fundamental og grundlæggende størrelse.

Måske kan man sige sådan, at med sin kundskab forvalter man sin visdom.

pg

Peter Götz