DAGENS ORD: ”Men alligevel er det ikke jer, der skal kæmpe; I skal blot stille jer op og blive stående, så vil I se Herren frelse jer, Juda og Jerusalem. Vær ikke bange, og lad jer ikke skræmme! Ryk ud imod dem i morgen, Herren vil være med jer.” 2. Krønike 20:17

Hvilken vej vender afdødes hoved i kirken under begravelsen ?

Bente Olsen

Kære Bente,
Tak for din mail med et kort, men ret vigtigt spørgsmål.
Det er almindelig skik, at når kisten står i kirken, så vender hovedet på afdøde ind mod alteret.
Det er også almindelig skik, hvis det kan lade sig gøre på kirkegården, at når man sænker en kiste i jorden, så sætter man kisten ned, så fødderne vender mod øst - med det store håb, at når vi engang i Guds kærlighed oprejses til liv, så sætter den døde sig op og ser mod øst - mod Guds strålende sol og opstandelse!!
Varme hilsener og al Guds velsignelse,
Signe Voldby, præst

Signe Dorthe Voldby