DAGENS ORD: ”For på seks dage skabte Herren himlen og jorden og havet med alt, hvad de rummer, men på den syvende dag hvilede han. Derfor har Herren velsignet sabbatsdagen og helliget den.” 2 Mosebog 20:11

Alderskrav til gudmoder?

Hej Netkirke

Er der alderskrav til gudmoder/gudfar/faddere - myndig/ikke myndig?

Christian Nestler Jensen

Kære Christian.
Nej, der er ikke et krav om, at man skal være myndig (18 år), for at man kan være gudmor/gudfar eller fadder. Men det almindelige er, at pågældende skal være konfirmeret. Så ved pågældende lidt mere efter "præstetimerne", - og er rent fysisk også stor, at hun/han kan bære dåbsbarnet. Børn, der ikke er konfirmeret, kan dog (ved mine dåb) godt få lov til at bære barnet, - men så er det en voksen, der svarer.
Afgørende er, at de, der indskrives som faddere, vil påtage sig opgaven: "Sker det, at forældrene dør, før barnet bliver voksent, da skal I faddere, så vidt det står til jer, drage omsorg for, at barnet oplæres i den kristne tro!"

Ivan L. Jakobsen
Sognepræst