DAGENS ORD: ”For det er Gud, der virker i jer både at ville og at virke for hans gode vilje.” Filipperne 2:13

[ Forrige ] [ Oversigt over Artikler ] [ Næste ]

Advent


Advent betyder: Herren kommer. Advent er altså den sidste tid op mod jul, hvor vi venter på og glæder os til, at Jesus kommer. Forventningen er stor hvert år. Vi binder adventskranse, pynter op i stuerne køber julegaver - børnene så spændte. Så kommer selve højtiden. Vi tænder juletræet, synger julesalmer, gaverne deles ud. Det er altstemmen så vidunderligt - men, for der er et men, hvis vi glemmer for at julestads, det at Jesus blev født, bliver det hele tomt, og juleglæden fordufter med det første nytårsknald.

Først når det fantastiske går op for os: Jesus, Guds egen søn, var det som kom til jord for 2000 år siden. Han kom for min skyld, Han kom for at frelse mig, Han gjorde det godt igen, som kom imellem min Skaber og mig ved syndefaldet. Så først kommer den juleglæde, som holder sig også efter nytår.

I år er det så noget helt specielt. Det er den sidste jul i dette århundrede. Og ser vi i "Bogen", hvad der står skrevet: ,Efter syndefaldet sagde Gud til slangen: "Jeg vil sætte fjendskab mellem dig og kvinden, mellem dit afkom og hendes afkom. Han, Jesus, skal knuse dit hoved, du skal hugge Ham i hælen."

Så gik der så 2000 år, så lød det til Abraham: "I dig skal alle jordens slægter velsignes" - nemlig gennem Jesus. 2000 gik igen og Jesus blev født. Nu er der så atter gået 2000 år. Jesus lovede, at Han ville komme igen, og Han sagde den gang: ,Når I ser tegnene på min genkomst, så løft jeres hoveder for jeres forløsning stunder til.,,

Advent betyder Herren kommer. Vi vil glæde os.

David Sloth Rasmussen


Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk