DAGENS ORD: ”For Gud gør ikke forskel på nogen.” Romerne 2:11

[ Forrige ] [ Til spørgsmålene ] [ Næste ]

Fadder

Jeg er af en meget god ven blevet opfordret til at står fadder til deres nyfødte lile pige. Det er en stor ære for mig.

Der er skrevet en del om emnet som ikke falder ud til min fordel

Jeg er nu meget i tvivl om denne ære kan blive mig til del, da jeg ikke er døbt, men kun navngivet. En god veninde skal bære barnet.

med venlig hilsen

Henrik Helbo

Henrik Helbo

Svar:

Hej Henrik,
Hmmm... Tak dit spørgsmål om at være fadder...
Det første, jeg er nødt til at sige, er, at reglerne er helt klare på det punkt - man SKAL være døbt med en kristen dåb for at blive fadder i Folkekirken.
En "kristen dåb" er bredt forstået - det kan være dåb i en frikirke, en katolsk kirke - bare det er en kristen dåb i troen på Jesus - men dåben ER desværre et krav...
Det andet, som jeg har lyst til at sige, er følgende:
Når jeg hører en, der spørger som du, og regner det for "en stor ære" at blive bedt om at være fadder - så ville jeg med det samme tænke, at du jo sikkert godt ved, at det handler om at stå bag barnet og være med til at opdrage den lille i den kristne tro, særligt hvis forældrene falder fra.
Da du regner det for en ære, er det nok, fordi du faktisk med al din vilje gerne vil sige ja til det, selv om du ikke er døbt - og derfor ville jeg tage en snak med præsten, der skal døbe den lille - ikke mindst om muligheden for, at du faktisk selv bliver døbt - måske samme dag - eller lørdagen inden.
For voksne som dig ville man oplagt tilbyde et par gange, hvor du er "kateket" - det vil sige, at du modtager en form for samtale-undervisning i den kristne tro, "basics".
Hvis det er noget, du har lyst at overveje, kan du naturligvis også tale med din lokale sognepræst - eller en præst, du kender - alle kirker vil garanteret være åbne for dig!
Men reglerne er ganske klare - man skal være en del af firmaet for at få jobbet!
Guds fred og glædelig jul,
Signe, netpræst



Svaret af:
 
Signe Dorthe Voldby

Signe Dorthe Voldby, Præst
Netkirken

 

[ Stil et spørgsmål ]


Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk