DAGENS ORD: ”Dit liv skal overgå middagssolen i styrke, hvor det ser mørkt ud, skal det blive som den lyse morgen. v18 Du kan være tryg, for der er håb, du er under beskærmelse og kan trygt gå til ro.” Job 11:17

Hvilken vej vender afdødes hoved i kirken under begravelsen ?

Bente Olsen

Kære Bente,
Tak for din mail med et kort, men ret vigtigt spørgsmål.
Det er almindelig skik, at når kisten står i kirken, så vender hovedet på afdøde ind mod alteret.
Det er også almindelig skik, hvis det kan lade sig gøre på kirkegården, at når man sænker en kiste i jorden, så sætter man kisten ned, så fødderne vender mod øst - med det store håb, at når vi engang i Guds kærlighed oprejses til liv, så sætter den døde sig op og ser mod øst - mod Guds strålende sol og opstandelse!!
Varme hilsener og al Guds velsignelse,
Signe Voldby, præst

Signe Dorthe Voldby