DAGENS ORD: ”Derfor vil jeg gøre jer bekendt med, at ingen, som taler ved Guds ånd, kan sige: Forbandet er Jesus! og ingen kan sige: Jesus er Herre! undtagen ved Helligånden.” 1 Korinter 12:3

[ Forrige ] [ Til spørgsmålene ] [ Næste ]

attest

Hej håber på svar omkring dette..

Jeg har lige ændret mit fornavn. Kan jeg forvente at få tilsendt en ny dåbsattest..synes jeg at have læst et sted. Pt har jeg blot fået en bekræftelse fra mit sign.
mvh Helle nu Helene

Helene

Svar:

Hey Helene,
Tak for mail...
Når du skriver, at du lige har ændret fornavn, så går jeg ud fra, at du har fulgt de officielle veje med digital navneændring, korrekt betaling osv. Selve navneændringen skal jo også lige behandles på Kirkekontoret og godkendes - men det er sikkert også sket, når du skriver, at du lige har ændret navn.
Og hvis alt dette er på plads, ja - så har jeg opdaget gennem spørgsmål fra jer brugere af Netkirken, at kirkekontorer har forskellige procedurer i forbindelse med navneændring.
Når jeg, der også er "min egen kordegn", behandler og godkender en navneændring, så sender jeg altid efterfølgende en dåbs/navneattest på det nye navn samt en `navneændringsattest`, så man over for banker fx kan dokumentere, at "det her hed jeg før, nu hedder jeg det her - og det ER mig".
Men jeg har opdaget, at det åbenbart ikke er alle kirkekontorer, der gør sådan, så i dit tilfælde vil jeg meget simpelt opmuntre dig til at kontakte kirkekontoret i dit sogn og bede dem udprinte nye attester til dig i forbindelse med din navneændring.
Så rigtig god sommer og al Guds velsignelse...
Signe Voldby, præst



Svaret af:
 
Signe Dorthe Voldby

Signe Dorthe Voldby, Præst
Netkirken

 

[ Stil et spørgsmål ]


Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk