DAGENS ORD: ”Derfor vil jeg gøre jer bekendt med, at ingen, som taler ved Guds ånd, kan sige: Forbandet er Jesus! og ingen kan sige: Jesus er Herre! undtagen ved Helligånden.” 1 Korinter 12:3

[ Forrige ] [ Til spørgsmålene ] [ Næste ]

Ukendt Far....

Hej.

På min dåbsattest står min far som ukendt. Er der et sted hvor jeg evt. kan få oplyst hvem han er?? Kirkebøger eller lign.?

På Forhånd Tak

Svar:

Tak for mail,
Desværre må jeg sige, at hvis ikke din fars navn står på din dåbsattest, så er det nok frdi din mor har valgt ikke at fortælle, hvem han er.
I denne nyere tid, hvor al registrering foregår pr computer, da vil alle oplysninger blive printet ud på en attest.
Dog er der den meget usandsynlige mulighed, at man i de "gamle" kirkebøger har din fars navn stående, med en notits om, at han ikke skal påføres attesten. Muligheden findes dog kun, hvis du har din gamle attest, skrevet i hånden eller på skrivemaskine, hvor det jo faktisk vart præsten/kordegnen, der skrev manuelt.
Igen hvis du får udskrevet en attest idag, som altid vil være på computer, vil der automtiak stå begge forældres navne - med mindre altså, at din far virkelig ER ukendt...
Så derfor to gode råd:
Bed om et kirkebogsopslag dér hvor du er fødselsregistreret og´dér hvor du er døbt - det KAN være den samme kirke, men også to forskellige. Enhver har ret til at se hvad der står i kirkebogen om én selv. Medbring naturligvis legitimation.
Kirken/kirkerne burde fremgå af din dåbs/navneattest.
Den anden mulighed er naturligvis at tale med din mor eller med anden nær familie, der kendte din mor på det tidspunkt, du blev født.
Ellers er der desværre nok ikke mulighed for at finde din far.
Varme hilsener med Guds fred,
Signe, præst



Svaret af:
 
Signe Dorthe Voldby

Signe Dorthe Voldby, Præst
Netkirken

 

[ Stil et spørgsmål ]


Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk