DAGENS ORD: ”Men Talsmanden, Helligånden, som Faderen vil sende i mit navn, han skal lære jer alt og minde jer om alt, hvad jeg har sagt til jer.” Johannes 14:26

[ Forrige ] [ Til spørgsmålene ] [ Næste ]

Ændring af biologisk far

Hej .
Jeg står med et lille problem. Jeg har en far, som jeg egentlig gerne ville have slettet fra min fødselsattest. men det har jeg læst mig til ikke kan gøres. Så derfor er mit spørgsmål om min mors storebror altså min morbror kan adoptere mig og derved blive skrevet på min fødselsattest? Det skal lige siges at jeg er 18 år, men det ved jeg ikke om har nogen betydning.

På forhånd tak for hjælpen :)

Hilsen Susanne

Susanne

Svar:

Kære ven,
Du skriver lidt om, at du gerne vil have slettet din far på din fødselsattest og få en ny far, nemlig din onkel. Jeg kan sagtens forstå, at der ligger mange tanker og meget smerte bag, og jeg har faktisk arbejdet lidt på sagen for at finde ud af både juridiske og menneskelige aspekter.
Hvad angår det juridiske først, så vil jeg skynde mig at sige, at jeg ikke tror, at det kan lade sig gøre, som du forestiller dig det. Fra Statsforvaltningen har jeg modtaget et godt svar, hvor jeg bare vil citere det, der vedkommer dig:
"Når barnet er fyldt 18 år på ansøgningstidspunktet, stilles der krav om, at barnet har boet sammen med ansøgeren i 3 år, før barnet fyldte 18 år. Endvidere fremgår af bekendtgørelse af lov om adoption §5 stk 2, at kun ægtefæller kan adoptere sammen, hvilket i det konkrete tilfælde (og det er naturligvis dit,du, der spørger)betyder, at pigens mor og onkel skal være gift med hinanden..."
Som du kan se, kære 18årige, så er der ikke rigtig noget at gøre juridisk.
Derfor vil jeg også bare sige lidt til dig menneskeligt og personligt.
Når du ønsker at slette din far, skyldes det selvfølgelig, at du har dårlige minder eller ingen minder. Men jeg vil sige, at det, der står på en attest, det er egt bare "facts". Din far var på et tidspunkt med til at give dig livet. Send en stille tak til Gud for, at du er til - og en (lillebitte!!) tak i tankerne til din far, fordi han var med til det.
Du lever, du er 18, du har livet foran dig og mennesker, du holder af , og som ER i dit liv - din mor fx - og glæd dig over din morbror, som sikkert aldrig vil svigte dig.
Og så lige to ting til sidst...
Foran min computer, hvor jeg skriver til dig lige nu, er der et vers fra Bibelen, hvor der står:
Herrens nåde er ny hver morgen, hans trofasthed er stor.
Fantastisk at Gud altid er parat med ny begyndelse - på trods af det, der HAR været...
Sådan velsigner Gud, også dig...
Det allersidste er - igen et lille citat - fra en "tanke" til pilgrimsvandring, som min og en nabokirke holdt anden påskedag :
Se taknemmeligt tilbage
Se frimodigt frem
Se kærligt omkring dig
Se tillidsfuldt op...
Må Gud rigt velsigne dig, kære 18årige...
Venligst,
Signe Voldby, præst



Svaret af:
 
Signe Dorthe Voldby

Signe Dorthe Voldby, Præst
Netkirken

 

[ Stil et spørgsmål ]


Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk